După o zi obositoare la muncă și după ce ai acumulat atâta stres încât nu mai reușești să îți găsești liniștea, nimic nu poate fi mai dorit decât o ședință de masaj la domiciliu. În confortul casei tale poți beneficia de o ședință de masaj prin care un terapeut specializat te poate ajuta să te detensionezi, să te relaxezi, să eliberezi durerea și tensiunea din mâini și picioare, astfel încât a doua zi să fii din nou pregătit pentru reluarea sarcinilor de lucru cotidiene.
Pentru a beneficia de un astfel de tratament, este nevoie de contactarea unui terapeut care este disponibil pentru masajul la domiciliu. Ce implică un astfel de masaj și care sunt beneficiile sale? Iată mai jos câteva răspunsuri la întrebările care pot apărea în legătură cu acest subiect.
Ce implică masajul la domiciliu?
Masajul la domiciliu îi permite pacientului să beneficieze de toate avantajele pe care le oferă o ședință de masaj rămânând în confortul casei sale. Acest tip de masaj este mai convenabil pentru pacient, dat fiind că terapeutul este cel care se deplasează, deși acest lucru implică costuri suplimentare pentru pacient. Altfel, ședința de masaj se desfășoară exact ca într-un centru creat special în acest sens.
Poate fi vorba despre masaj terapeutic, masaj de relaxare sau orice fel de masaj permis în cazul deplasării terapeutului la tine acasă. De exemplu, pentru un masaj al picioarelor și mâinilor, terapeutul va trebui să se asigure că beneficiază de produsele și accesoriile de care are nevoie: scaun sau masă pentru masaj, ulei de parafina pentru împachetarea mâinilor, uleiuri sau creme de masaj în cazul în care este vorba despre un masaj terapeutic ș.a.
După crearea atmosferei perfecte pentru masaj chiar la tine acasă, te poți bucura de o sesiune de relaxare pe cinste. Pentru aceasta, terapeutul poate folosi diverse uleiuri pentru masaj, scopul acestora fiind unul specific. În cazul în care sunt folosite uleiuri esențiale diluate, beneficiile asupra sănătății pacientului cresc.
Se poate realiza masajul terapeutic și la domiciliu?
Nu numai masajul de relaxare se poate realiza la domiciliu, ci și masajul terapeutic. Mai ales acesta din urmă este efectuat atunci când pacientul suferă de anumite afecțiuni care îi îngreunează sau fac imposibilă deplasarea. De exemplu, după anumite accidente, poate apărea nevoia recuperării prin masaj. Pentru aceasta, terapeutul se poate deplasa acasă, astfel încât pacientul să beneficieze de tratamentul dorit la domiciliul său, fără a face eforturi suplimentare.
În cazul pacienților care acuză dureri de spate, dureri de brațe sau de picioare, masajul cupping poate fi, de asemenea, efectuat la domiciliu. Terapeutul poate aplica ventuze și acasă la pacient, asigurându-se că respectă toate măsurile necesare în vederea evitării unor riscuri pe care le-ar implica acest fel de terapie.
În cazul în care te afli în ipostaza terapeutului care efectuează masaje la domiciliul pacienților, nu uita să treci prin fiecare etapă necesară desfășurării adecvate a unei ședințe de masaj ca la carte. Pentru aceasta, ai grijă la locul în care vei instala masa pentru masaj, nu îți neglija ținuta, deoarece acesta este primul semn al profesionalismului de care trebuie să dai dovadă, pregătește o atmosferă confortabilă, astfel încât pacientul să simtă că se află în locul potrivit, alege produsele de masaj de care ai nevoie și poți trece la efectuarea masajului. Nu neglija nici partea de final și nu uita astfel să întrebi pacientul cum se simte, dacă a fost totul în regulă sau dacă ar dori ca următoarea ședință să procedezi altfel, având în acest fel posibilitatea de a-ți îmbunătăți permanent tehnicile de realizare a masajului.