x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Metode de epilare eficiente

Metode de epilare eficiente

01 Sep 2021   •   11:20
Metode de epilare eficiente

Epilarea este un proces care uneori pare a fi o mare bătaie de cap, însă, dacă folosești produse profesionale, vei scăpa de această grijă pentru o perioadă de timp. Mai mult decât atât, procesul poate fi de-a dreptul unul plăcut în timp, când ajungi să fii expertă, fie că lucrezi la un salon sau alegi să te epilezi acasă de una singură.

Iată câteva metode eficiente de epilare acasă sau la salon, care te vor ajuta să scapi de părul nedorit până la trei săptămâni. Poți să alegi între ceară clasică, rezerve pentru aparatele cu ceară sau benzi depilatoare.

Tipuri de produse pentru epilare

Fie că lucrezi la un salon sau te epilezi singură acasă, iată câteva produse cu care nu vei da greș atunci când vine vorba despre epilare. Tipuri de ceara depilatoare: benzi și rezerve pentru aparate, pe toate le găsești online, la câteva clickuri distanță.

Ceară depilatoare pentru aparat

Ceara depilatoare o găsești în varianta de sine stătătoare - adică în aparate de unică folosință - sau ca rezervă pentru aparatele de epilat. Oricare variantă ai alege-o, poți să fii sigură că te vei întoarce la ea abia peste 3-4 săptămâni.

Încălzește ceara în aparatul de unică folosință sau în cel de epilat și apoi aplică un strat pe piele. Lasă-l să acționeze puțin și mai apoi dezlipește-o în sensul opus aplicării și a creșterii firului de păr. Poate la început acest proces va părea unul migălos și dureros, însă odată ce vei vedea rezultatele pe care le oferă, vei uita de orice disconfort. Și mai ales faptul că cel puțin 3 săptămâni nu va mai trebui să te atingi de părul nedorit și acesta se va rări cu fiecare epilare.

În funcție de aparatul pentru ceară, există metode diferite de aplicare: cu ajutorul aparatului sau cu o spatulă. Încearcă-le pe ambele și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Partea cea mai bună, pe lângă durata lungă pentru care nu va trebui să te epilezi, este și aceea că iritațiile sunt eliminate în mare parte. Desigur, aici depinde și de tipul tău de piele și cât de tare te iriți în general.

Benzi pentru epilat

Benzile pentru epilat sunt poate cea mai ușoară variantă, pe care poți să o folosești dacă ești la început cu acest proces.

Și ele pot fi folosite pe orice parte a corpului, iar aplicarea în sine nu presupune un efort atât de mare ca și pentru ceara cu spatulă, de exemplu: le încălzești câteva secunde sau minute - chiar și între palme - până când observi că se desprind ușor. Apoi le aplici pe locul în care vrei să scapi de părul nedorit, le apeși ușor pe piele și apoi le dezlipești în sensul opus creșterii părului.

De obicei, acestea sunt de unică folosință, iar noi îți recomandăm să ții cont de acest aspect. Prețul oricum este unul accesibil, așa că nu merită să depui efort să le cureți.

Pe lângă aceste tipuri de ceară depilatoare, vei mai avea nevoie și de soluții pe care să le aplici după procesul de epilare pentru a avea pielea sănătoasă, hidratată și fină.

Acestea sunt atât soluții de curățare ușoară și nedureroasă a cearei în locurile în care se poate să fi rămas după dezlipire. Apoi mai există laptele de corp și cremele hidratante post-epilare.

Între procesele de epilare îți recomandăm să aplici loțiunea antifoliculita, care, așa cum îi spune numele, previne apariția foliculitei și a creșterii firului de păr sub piele. Este perfectă pentru linia inghinală, axile, față și picioare. Aplică o zilnic cu ajutorul unei dischete demachiante și vei vedea că face minuni.

Toate aceste produse profesionale - și multe altele - le găsești la XpertBeauty. Ele pot fi cumpărate la prețuri competitive și ajung la tine în doar câteva zile de la plasarea comenzii.

Permite-ți ce-i mai bun pentru tine și te vei iubi și mai mult!

Sursa foto: unsplash.com

 

×
Subiecte în articol: epilare