x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ministerul Sănătăţii: Atenţie! A început circulaţia visurilor gripale pe teritoriul României

Ministerul Sănătăţii: Atenţie! A început circulaţia visurilor gripale pe teritoriul României

de Magda Marincovici    |    02 Dec 2011   •   09:18
Ministerul Sănătăţii: Atenţie! A început circulaţia visurilor gripale pe teritoriul României

La acest sfarsit de saptamana au fost identificate primele 2 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal, conform raportarilor Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile catre Ministerul Sanatatii.

Este vorba despre 2 tinere, insarcinate, care, in prezent, se afla in tratament retroviral, starea de sanatate a acestora fiind una buna.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor. Reamintim ca, cea mai sigura metoda de prevenire a imbolnavirilor o reprezinta vaccinarea antigripala.

Ministerul Sanatatii deruleaza si in acest an campania de vaccinare gratuita antigripala. In cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200 000 persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

De asemenea, zilele aceastea a fost finalizata achizitia unui numar de 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, incepand de saptamana viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipala a populatiei cu risc ridicat de imbolnavitre.

×