x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Multumesc!

23 Iul 2005   •   00:00
Multumesc!

Ruxandra, o tanara bolnava de diabet, si-a incredintat viata in mainile medicilor. Cel de Sus a vegheat asupra ei, iar operatia de transplant de pancreas a reusit. In fata miracolului vindecarii te simti neputincios. Spui "Multumesc!" si-ti faci o cruce mare. Asa a facut si mama Ruxandrei. Scrisoarea de mai jos este un semn de multumire... din inima pentru medicii de la Cluj. Povestea incepe in urma cu 17 ani. Cele doua fete pe care le avem sunt bucuria, mandria si comoara nepretuita a familiei mele. La inceput de iulie, Ruxi - fiica cea mica, da semne de oboseala, se simtea slabita. Terminase clasa I, invatase tainele scrisului si cititului si era in vacanta mare, prilej de odihna, joaca, tabere si bucurii.

BUCURII INTERZISE. S-a instalat coma diabetica. Am facut nenumarate vizite la policlinica, boala insa a fost depistata de-abia in ultimul moment. A urmat, pentru prima data in viata ei, contactul cu spitalul, la Bucuresti, la Spitalul "Cantacuzino". O mare suferinta pentru noi ca parinti, dar infinit mai mare pentru o fetita de 7 ani, plina de viata, careia trebuia sa-i interzici ciocolata, inghetata, prajiturile, cartofii prajiti, la care mai toti copiii poftesc. Asistam neputincioasa cum, chiar de la 7 ani, isi facea singura injectiile, pentru ca eu nu eram capabila sa i le fac. O parte din bucuriile copilariei si adolescentei i-au fost rapite de aceasta boala grea - diabet zaharat imuno-dependent. Treptat, totul parea sa intre in normal, mai putin suferinta mocnita a Ruxandrei, care nu s-a plans niciodata, oricat de greu i-ar fi fost. A avut atata curaj si tarie, incat toti anii de gimnaziu si de liceu a fost cu zambetul pe buze. In anul 2001, cand termina Liceul Pedagogic cu profil de invatatoare-educatoare, a dorit cu ardoare sa urmeze Psihologia. Din octombrie 2001 a devenit studenta in Cluj-Napoca la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Era atat de incantata, impresionata de ceea ce invata acolo si de viata tumultoasa a acestui oras.

SPERANTA DE LA CLUJ. Anul trecut, in iulie 2004, intr-un cotidian, s-a publicat un interviu cu dl prof. dr. Mihai Lucan despre doua transplanturi combinate de rinichi si pancreas pe care domnia sa le-a facut. Atunci a fost momentul cand a licarit o raza de speranta in inima Ruxandrei. S-a inscris pe lista de asteptare pentru transplant de pancreas. Minunea a avut loc la inceputul verii, pe 5 iunie, cand a fost chemata la Clinica de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, condusa de dl prof. dr. Mihai Lucan. Transplantul a fost realizat de o echipa de doctori minunati, chiar de ziua de nastere a prof. dr Mihai Lucan. In loc sa primeasca daruri, a daruit fetei mele speranta unei alte vieti, una normala.

DIN INIMA. Aduc multumiri intregii echipe conduse de dl prof. dr. Mihai Lucan si formata din dr. V. Munteanu, dr. A. Barbos, dr. D. Luscalov, dr. L. Ghergan, dr. C. Burghelea, dr. E. Elec si dr. S. Moga. Nu pot uita nici personalul medical. Toti acesti oameni au fost de o generozitate si omenie cum rar intalnesti.

Intertitlurile apartin redactiei

×
Subiecte în articol: pagina de suflete