x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noi complicații ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson

Noi complicații ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson

13 Iul 2021   •   09:08
Noi complicații ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson reprezintă un risc semnificativ de a dezvolta o afecțiune neurologică rară, avertizează Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA. Este vorba despre sindromul Guillain-Barré iar simptomele încep în decurs de 42 de zile de la administrarea tratamentului, scrie AFP.

Din circa 12,5 milioane de doze administrate în această țară, au fost raportate 100 de cazuri care au manifestat acest sindrom. Dintre acestea, 95 au fost grave și au avut nevoie de spitalizare, iar o persoană a decedat.
"Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici, iar rata cazurilor raportate depăşeşte, cu o marjă mică, rata de bază în populaţia generală", a transmis compania.

Sindromul Guillain-Barré reprezintă atacul asupra nervilor periferici și se manifestă prin slăbiciune ori paralizie progresivă, care începe de la picioare și ajunge la nervii respirației, ai gâtului și capului. Boala afectează anual circa 3.000-6.000 de oameni din SUA.

Astfel, persoanele care manifestă simptome specifice trebuie să se adreseze de urgență unui medic dacă au dificultăți de mers, înghițire, mestecat, probleme de vorbire, vedere dublă sau de a mișca ochii.

Vaccinul Johnson&Johnson a fost suspendat, în luna aprilie, timp de 10 zile după ce mai multe femei au raportat, după vaccinare, dezvoltarea de cheaguri de sânge asociate cu niveluri scăzute de trombocite.

FDA arată că beneficile vaccinului depășesc riscurile. 

×
Subiecte în articol: Johnson&Johnson