x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Nu putem renunţa acum"

"Nu putem renunţa acum"

28 Aug 2009   •   00:00

Mihăiţă Bădiţa e din Buhuşi şi s-a născut la 19 septembrie 2003. La vârsta de 1 an, pentru că nu vorbea, mama lui i-a cerut părerea unui logoped. Acesta i-a spus că băieţelul are semne de autism.



La clinica de neuropsihiatrie infantilă i s-a pus diagnosticul corect - autism infantil. O dată cu el, a primit un tratament cu Rispolept, indicat în mod normal pacienţilor cu schizofrenie. "Pentru liniştire şi atenţie", au spus doctorii. Nimeni nu i-a spus însă ceva Mihaelei Bădiţa despre terapia de recuperare. După ce l-a văzut pe Mihăiţă, un medic din Cluj i-a spus Mihaelei - "Doamnă, băiatul dumneavoastră nu are nici o şansă de recuperare!". I-au trebuit două luni să-şi revină din şoc. Apoi, de la medicul neuropsihiatru din Bacău a primit un manual de ABA. "L-am citit şi am prins curaj. Apoi, m-am gândit la ceea ce mi-a spus doctorul de la Cluj. A fost ca o palmă pentru mine, dar el m-a făcut să mă trezesc. Să nu mai sper că autismul trece, ca o răceală, şi să fac ceva pentru copilul meu", spune Mihaela Bădiţa. De la mămica unui alt băieţel autist, Mihaela a aflat despre Fundaţia Cristi's Outreach, unde se face ABA, şi a reuşit să găsească un loc liber pentru Mihai în cadrul programului de terapie. S-a mutat la Bârlad, însă îi e extrem de greu. Banii din salariul de însoţitor pentru Mihăiţă, adunaţi cu cei câştigaţi de soţul ei ca gestionar al unui magazin din Buhuşi, nu sunt de ajuns pentru plata chiriei, a întreţinerii şi a celor necesare pentru terapia acasă.

Cu ajutorul ABA, Mihăiţă a învăţat alfabetul, culorile, face puzzle, te priveşte în ochi şi e mult mai liniştit. De câteva luni, băiatul poate chiar să închege o conversaţie cu mama lui. Copilul "fără nici o şansă de recuperare" este acum pe cale să devină normal. Mai e nevoie însă de încă puţină muncă. "Nu putem renunţa acum. Indiferent ce s-ar întâmpla! Cum mă descurc? Nici eu nu mai ştiu... Mă duc cu săru'mâna...", spune Mihaela Bădiţa. Pentru copilul ei, nimic nu e prea mult. Dacă vreţi şi puteţi să-l ajutaţi pe Mihăiţă să-şi continue terapia, puteţi face o donaţie, cât de mică, în contul deschis la BCR Bârlad pe numele mamei, Mihaela Bădiţa:

CONT RON: RO69RNCB0502051107020001.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre progresele lui Mihăiţă, Mihaela Bădiţa poate fi contactată la numărul de telefon 0743.363.706.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete