x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Orfanul salvatorului

Orfanul salvatorului

25 Mar 2005   •   00:00

  • de VLADIMIR IOAN
  • PAGINA DE SUFLETE
  • Va reproducem mai jos scrisoarea primita din partea prietenilor lui Alin Tava, un salvator care n-a mai putut fi salvat. In urma sa au ramas sotia si un baietel de sapte anisori.
    ALTRUISM. Salvamontistii infrunta muntele si moartea, pentru a salva vieti
    Asociatia Salvatorilor Montani Salvamont Curtea de Arges a deschis un cont pentru strangerea de fonduri. Nu cred ca am putea explica mai bine decat colegii lui Alin ce drama traieste familia acestuia acum cand, o data cu dragostea unui tata, a disparut si singura sursa de venituri. Oricare dintre dumneavoastra, fie ca ati fost vreodata in impas pe munte sau macar daca v-ati gandit ca ati putea ajunge intr-o situatie-limita, poate sa ajute familia celui care a murit la datorie. O datorie atat de nobila, pe care singur si-a impus-o, cea de salvator de vieti.

    ULTIMA MISIUNE. ""La data de 9 martie a.c., Alin Ion Tava a fost surprins de avalansa in Muntii Fagaras, in timp ce se afla pe traseul Refugiul Capra - cota 2000. Era salvamontist si trebuia sa fie in tura la cota 2000 pana la data de 15 martie"."

    Cam asa ar putea suna inceputul unui articol de presa. Dar Alin este mai mult decat o stire. Alin avea o familie, avea prieteni si, nu in ultimul rand, avea o mare pasiune - muntele; o pasiune pe care a decis sa o puna in slujba celor din jur, a decis sa fie salvamontist. Nu exista dovada mai mare de altruism decat aceea de a-ti dedica viata salvarii de vieti omenesti.

    Acum insa, printr-o nefireasca rasturnare de situatie, Alin a trecut din randul salvatorilor montani in randul victimelor. Cum vom putea explica acest lucru baietelului sau de 7 ani, care inca mai spera ca tatal sau sa fie in viata?

    APEL. Tragedia familiei sale este cu atat mai mare cu cat Alin era singurul care aducea bani in casa. In sprijinul familiei lui, Asociatia Salvatorilor Montani Salvamont Curtea de Arges a initiat o strangere de fonduri, la care ne-am dori din toata inima sa puteti participa si dumneavoastra. Le multumim anticipat tuturor acelora care pot sa aline durerea unui copil.

    Asociatia Salvatorilor Montani Salvamont Curtea de Arges
    Adresa: Bdul Basarabilor nr. 72 Cod fiscal: 11974129
    Cont: RO50BRDE030SV06547330300 BRD Curtea de Arges

    P.S. Alaltaieri, dupa cinsprezece zile de cautari, a fost descoperit trupul lui Alin. Oricat de mica ar fi fost speranta fiului acestuia de a-si mai revedea tatal in viata, aceasta a disparut. Gestul dumneavoastra de a ajuta aceasta familie, de a-i arata ca nu este parasita i-ar putea aduce macar o mica alinare.
    ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete