x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate (P) Muunel: Cei mai eficienți ochelari de blocare a luminii albastre pentru cei care stau mult cu ochii în ecran

(P) Muunel: Cei mai eficienți ochelari de blocare a luminii albastre pentru cei care stau mult cu ochii în ecran

01 Apr 2022   •   12:08
(P) Muunel: Cei mai eficienți ochelari de blocare a luminii albastre pentru cei care stau mult cu ochii în ecran

În acest secol al tehnologiei informației, un computer a devenit de mult timp un lucru esențial pentru toată lumea atât la muncă, cât și acasă. Oamenii de toate vârstele petrec multe ore la computer și se plâng frecvent de oboseală oculară sau de acea senzație de nisip în ochi. 

Ți s-a întâmplat uneori, după foarte multe ore de stat în fața calculatorului, să ai vederea încețoșată și să experimentezi o senzație de arsură în ochi? Asta se întâmplă din cauza PC-urilor, dar și a dispozitivelor de ultimă generație, cum sunt tabletele și smartphone-urile, care emit lumina albastră ce irită ochii, produc uscăciune oculară și care, în doze mari, ar putea fi dăunătoare vederii.

Mai multe studii ale cercetătorilor sugerează că în următorii 10 ani cazurile de miopie se vor dubla. Evident o astfel de problemă poate să apară și din cauza factorilor de mediu ce stresează ochii.

Lumina albastră este un factor negativ, cu impact asupra sănătății ochilor. Aceasta, spre deosebire de lumina naturală, atunci când lovește retina cu energie și frecvență mare, poate provoca simptome ale sindromului de vedere computerizată, ca de exemplu:

  • Uscăciune oculară, iritații la ochi, oboseală, vedere încețoșată
  • Ochi lăcrimați, ochi încordați, senzație de nisip în ochi
  • Acuitate vizuală slabă, dureri de cap.

Ochelarii Muunel – O filtrare eficientă a luminii albastre

Pentru a limita riscurile de a dezvolta aceste stări neplăcute și boli de ochi, îți poți proteja vederea cu ochelari de vedere de pe Muunel.ro. Aceștia au la bază o tehnologie specială care filtrează 50% din razele cuprinse între 420-460 nm și până la 100% din razele cele mai dăunătoare, adică cele ce sunt cuprinse între 380- 420 nm.

Cu ochelarii cu protecție pentru lumina albastră marca Muunel vei avea vederea mai clară, iar atunci când stai mult timp la PC, nu îți vei mai obosi ochii. Lentilele sunt dotate cu pigment ocular natural, pentru filtrarea luminii albastre și respectă standardele europene pentru ochelarii „ready to wear” (NF EN 14139) și standardele internaționale (ISO 12870). Aceștia au și caracteristici anti-aburire: Datorită unui strat superior hidrofil, apa și ceața sunt respinse de pe fața lentilelor, îmbunătățind astfel capacitatea de filtrare și confortul vizual.

Compania Muunel este specializată în producția de lentile de înaltă calitate, de 45 de ani și oferă:

  • Ochelari de vedere cu prescripție
  • Ochelari protecție calculator
  • Ochelari de lectură.

Lentilele Muunel ajută la reducerea oboselii digitale a ochilor, iar în plus au și alte beneficii:

  • Ajută la filtrarea razelor UV  
  • Au un strat protector premium ce blochează lumina strălucitoare 100%
  • Sunt un accesoriu modern, practic, funcțional și elegant.

Ochelarii Muunel – Secretul pentru un somn mai bun

Ochelarii de blocare a luminii albastre ameliorează oboseala oculară și îmbunătățesc și calitatea somnului. Mulți oameni obișnuiesc să folosească dispozitivele digitale și noaptea târziu, iar asta poate avea un impact asupra creierului, ducând la perturbarea secreției de melatonină (un hormon ce facilitează adormirea). 

Expunerea pe timp de noapte la lumina albastră poate predispune la tulburări de somn și deci va împiedica organismul să aibă un somn sănătos și odihnitor. Prin purtarea de ochelari Muunel (care blochează lumina albastră) cu 3 ore înainte de culcare, se protejează ochii de impactul acesteia și se poate promova un somn mai bun și mai odihnitor.

Prin urmare, dacă ești un utilizator de computer, smartphone, sau dacă folosești dispozitivele digitale până noaptea târziu, atunci înseamnă că îți expui ochii la lumina albastră, care stresează retina și îți poate afecta somnul și sănătatea ochilor.

Ochelarii Muunel merită investiția! Ei blochează lumina albastră, oferă confort ochilor, sunt stilați și de bună calitate. Cu ajutorul lor vei avea protecție pentru sănătate, asta înseamnă:

  • Mai puține dureri de cap
  • Îți reduci riscul de oboseală rapidă a ochilor
  • Previi deteriorarea calității vederii, bolile de ochi, cataracta și degenerescența maculară asociată, dar și procesul de îmbătrânire prematură a ochilor.

Purtarea de ochelari marca Muunel, care reflectă lumina albastră, este cea mai simplă soluție care îți permite să-ți reduci semnificativ pericolul deteriorării sănătății ochilor și să-ți asiguri în același timp bunăstarea și buna funcționare a organismului.

×