x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Poate un implant dentar să arate chiar mai bine decât dintele original? Răspunsul este surprinzător!

Poate un implant dentar să arate chiar mai bine decât dintele original? Răspunsul este surprinzător!

29 Mar 2022   •   11:14
Poate un implant dentar să arate chiar mai bine decât dintele original? Răspunsul este surprinzător!

Cine nu își dorește o dantură impecabilă? Dinții perfect aliniați, de un alb strălucitor și într-o stare perfectă de sănătate sunt visul fiecărui pacient care se confruntă cu diverse afecțiuni ce duc la degradarea danturii.

Atunci când se ajunge la pierderea dinților naturali, suferința este cu atât mai mare, sănătatea și viața socială fiind puternic clătinate. Dacă ai pierdut unul, mai mulți sau toți luptătorii din armata celor 32 de cavaleri albi, ai șansa de a-ți reface oștirea prin intermediul tratamentului cu implant dentar.

Tehnică avansată, materiale de calitate, rată de succes excepțională

La consultații, medicii specialiști sunt frecvent întrebați dacă aceste dispozitive vor avea un aspect natural. Îngrijorarea aceasta este lesne de înțeles, dantura făcând parte din brandingul personal și fiind cartea de vizită a celor care pun accent pe ținută. Nimeni nu își dorește dinți supradimensionați, cu aspectul unor boabe de fasole, care ies clar în evidență prin caracteristici nefirești, diferite de cele ale dinților naturali.

În prezent, însă, aceste griji sunt complet nefondate. Materialele care se utilizează, tehnica avansată bazată pe precizie și softuri inovative și experiența acumulată de medicii implantologi și specialiștii în tehnică dentară contribuie la obținerea unor rezultate spectaculoase. Tratamentul cu implant dentar poate înlocui cu brio dinții lipsă, asigurând un aspect natural și restabilind funcțiile inițiale.

Există numeroase motive pentru a apela la implanturile dentare și nu la alte dispozitive, cum ar fi punțile sau protezele dentare mobile. În afara faptului că implanturile sunt mult mai durabile și mai ușor de întreținut, ele oferă purtătorului mai mult confort și nu necesită îndepărtarea pe timpul nopții. Datorită ratei mari de succes, de 95%, implanturile dentare au devenit rapid tratamentul cel mai eficient pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implant dentar vs dinte natural

O întrebare comună pe care mulți stomatologi o primesc este dacă implanturile sunt mai bune decât dinții naturali. Desigur, fiecare medic va încerca mai întâi să salveze și să mențină intacți dinții originali, atunci când este posibil. Restaurarea dinților naturali este fără îndoială cea mai bună alegere. Uneori, însă, acest lucru nu mai este cu putință și se propun intervenții care să restabilească armonia dentară.

Se știe că anumite probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, osteoporoza sau diabetul cauzează o degradare accelerată a dinților. În cazurile în care această degradare este semnificativă, implanturile dentare sunt cea mai bună soluție. Acestea nu se dezintegrează, durează o viață întreagă și ajută la păstrarea densității osoase.

Un implant dentar rămâne cea mai bună metodă de înlocuire a unui dinte pierdut și redă cel mai bine funcțiile și fizionomia dintelui natural, putând avea chiar o estetică mai bună decât a dintelui original. Forma perfect șlefuită și culoarea imaculată vor oferi un aspect impecabil. Optarea pentru inserarea unor implanturi va asigura obținerea unui confort excelent.

Lipsa dinților afectează nivelul de încredere în sine, capacitatea ta de a vorbi corect, forma feței și sănătatea orală generală. Una dintre cele mai populare modalități de a trata pierderea dinților este utilizarea tratamentului cu implant dentar. Programează o consultație cât mai repede și nu lăsa timpul să îți agraveze situația.

×