x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Preferi locurile de lângă culoar, în avion? Eşti primul care se îmbolnăveşte!

Preferi locurile de lângă culoar, în avion? Eşti primul care se îmbolnăveşte!

01 Dec 2014   •   16:28
Preferi locurile de lângă culoar, în avion? Eşti primul care se îmbolnăveşte!

Pasagerii aşezaţi în avion pe locurile de lângă culoar sunt mai expuşi la virusuri şi bacterii decât cei care stau la fereastră sau pe locurile din mijloc, susţine un om de ştiinţă de la Universitatea din Arizona, preluat de Daily Mail.
Potrivit lui Charles Gerba, un microbiolog la Universitatea din Arizona care a colectat probe din zonele din avion cel mai des folosite de pasageri, locurile de la culoar prezintă mai mulţi germeni, deoarece sunt atinse de numeroase persoane care se deplasează în interiorul aeronavei.
În aceste condiţii, cercetătorul recomandă pasagerilor să evite folosirea toaletelor din avioane, în condiţiile în care acestea sunt utilizate de până la 75 de persoane, dar nu sunt curăţate în timpul zborului.
De asemenea, microbiologul sfătuieşte călătorii să evite folosirea măsuţelor rabatabile până când nu le dezinfectează, deoarece cercetarea sa a descoperit că acestea conţineau un număr mare de bacterii şi virusuri, cum ar fi virusul gripal, norovirusul şi MRSA.
Într-un interviu acordat American TV, Gerba a declarat că măsuţele prezintă un număr mare de bacterii deoarece ele nu sunt de obicei dezinfectate şi curăţate după fiecare zbor.
Rezultatele omului de ştiinţă american se bazează pe studierea probelor prelevate din peste 20 de curse aeriene.

×