x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Produsele de igienă intimă. Cum influențează acestea echilibrul florei vaginale

Produsele de igienă intimă. Cum influențează acestea echilibrul florei vaginale

13 Noi 2023   •   14:14
Produsele de igienă intimă. Cum influențează acestea echilibrul florei vaginale

Multe femei folosesc în exces produse de igienă intimă, în special când sunt la menstruație, fără să verifice ingredientele de pe etichetă, crezând că în acest fel se mențin curate și sănătoase. Însă realitatea demonstrează în mod repetat contrariul: apar dezechilibrele ce duc la iritații, mâncărimi, miros neplăcut și alte simptome.

Cum alegi produsele de igienă sănătoase pentru menstruație?

Sunt două criterii care te vor ajuta să alegi produse sigure și sănătoase pentru igiena ta intimă, fie că vorbim despre produsele menstruale sau cele care îți mențin igienă intimă în fiecare zi: pH și ingrediente.

Cele mai bune sunt produsele cu pH neutru și făcute din ingrediente hipoalergenice, cât mai naturale. Adică exact așa cum este gama de absorbante organice Enroush.

Făcute din bumbac 100% organic certificat GOTS, fără nimic ce ar putea dezechilibra flora vaginală, produsele Enroush sunt super absorbante pentru menstruații fără scurgeri și în același timp hipoalergenice, cu pH neutru. Doar 100% bumbac organic, nealbit, netratat si netoxic.

Reguli sănătoase pentru igiena intimă de zi cu zi

Așa cum probabil ți-ai dat seama deja, vaginul are propriul mecanism de curățare. Prin urmare, nu trebuie ajutat cu produse cosmetice care să-i schimbe ph-ul și nici cu dușuri care nu fac altceva decât să distrugă echilibrul florei vaginale. Ce poți face, în schimb, este să acorzi atenție îngrijirii vulvei și zonei intime din exterior, folosind produse organice, blânde cu pielea, precum produsele de la Enroush.

Pentru că echilibrul florei vulvovaginale este foarte sensibil, are nevoie de o îngrijire la fel de naturală și delicată.

Multe femei simt că apa nu este suficientă, motiv pentru care preferă un produs care să lase pielea curată și catifelată. În acest caz, specialiștii recomandă folosirea unor produse de igienă sigure, precum gel intim Enroush cu ingrediente naturale, care protejează microbiomul zonei intime și nu provoacă iritații. Dacă tu nu simți că ai nevoie de un gel intim, atunci nici nu folosi unul!

Ingredientele din produsele de igienă intimă de care să te ferești!

Sănătatea vaginală depinde foarte mult de produsele pe care le folosim. Orice produs prea acid/alcalin, sau care conține substanțe chimice toxice pentru zona ta intimă, îți face mai mult rău decât bine. Printre ingredientele care NU au ce căuta în produsele tale de igienă intimă se numără:

  • Parfum cu alergeni,
  • Conservanți
  • Sulfați SLS, SLES
  • Parabeni
  •  Plastic
  • Dioxină
  • Clor
  • Fibre sintetice

Data viitoare când mergi la cumpărături, verifică etichetele de pe produsele de igienă intimă pe care obișnuiai să le folosești. Vei fi surprinsă de numărul produselor fără o listă completă de ingrediente!

 

×