x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Recolta de anghinare, lumânările pentru italieni şi spirulina l-au dus pe un oltean spre premiul Oxford

Recolta de anghinare, lumânările pentru italieni şi spirulina l-au dus pe un oltean spre premiul Oxford

de Florin Condurateanu    |    16 Apr 2010   •   00:00

Are în mână permiul pe care i l-a decernat cetatea universitară Oxford, acolo unde s-a adunat toată crema deşteptăciunilor Planetei Pământ. Ştefan Manea a primit premiul de la Oxford pentru calitatea înaltă a produselor realizate la firma sa de plante medicinale şi menţiunea că prin calitatea de excepţie a contribuit la coagularea Uniunii Europene.

Managerul general şi patronul firmei de produse naturiste Hofigal au mai fost premiaţi de Uniunea Europeană pentru calitatea de excepţie a produselor din plante româneşti. Doctor ing. Ştefan Manea şi oamenii din firma sa s-au abonat an de an la premiile de aur ale prestigioaselor târguri de invenţii de la Geneva şi Bruxelles. Ştefan Manea este emoţionat. În aceste zile se împlinesc 20 de ani de când a înfiinţat această firmă de ştiinţă a plantelor medicinale pentru sănătatea omului.

În 1990, imediat după Revoluţie, a înregistrat cu primul număr la Camera de Comerţ firma dânsului, deschizând catalogul firmelor mici şi mijlocii care se ocupă de producţii, şi nu de comerţ mic. Atunci, în 1990, când a înfiinţat firma Hofigal, unii au râs de Şefan Manea. Făcând băşcălie că el vrea să facă o afacere din "buruieni".

Dar Ştefan Manea a crezut în ideea lui şi s-a bazat pe gândul lui de a fi folositor românilor. A primit o bucăţică de pământ în zona serelor Popeşti Leordeni, unde în aer liber a pus pe picioare o instalaţie de extracţie cu pulsaţii pentru planta anghinară. Tehnologia cu pulsaţii este invenţia doctorului în inginerie Ştefan Manea, mult superioară tuturor instalaţiilor din lume, şi la începuturile lui 1990 el a înfiinţat această instalaţie cu utilaje propuse la casare şi aruncate pe maidane.

Împreună cu trei muncitori a scos în acel an patru recolte din planta anghinară, cea care realizată într-un produs naturist ajută la starea de sănătate a ficatului, dar şi la reglarea colesterolului în întreg organismul. Acum, produsul se numeşte Maganghinar, fiindcă s-a asociat şi magneziu la planta atât de bogată în substanţe pentru sănătate. Şi a mai adunat bani din ceva la începuturile lui 1990.

Ştefan Manea a recuperat deşeuri de la combinatele petrochimice, a scos parafina din ele şi a vândut-o unui italian pentru lumânări folosite la nunţi, botezuri etc. Acum, după 20 de ani, firma Hofigal are peste 400 de produse în gama de fabricaţie de înaltă calitate numai din plante şi la preţuri cumsecade, mici pentru buzunarul slăbănog al românilor.

"Nu m-am lăcomit şi am investit profitul firmei în departamentul de cercetare, fiindcă aşa România poate să avanseze." Un fost student al lui Ştefan Manea a ajuns prim-ministru în Pakistan şi l-a invitat pentru a pune în mişcare producerea de remedii din plante, l-a tentat cu sute de mii de dolari să rămână acolo, dar Ştefan Manea s-a întors în ţară, fiindcă avea treabă cu românii lui. Coenzima Q10 în ulei de cătină realizată de Ştefan Manea şi oamenii lui este una dintre medaliile de aur de la Bruxelles şi a pătruns cu laude pe exigenta piaţă din Statele Unite ale Americii.

Comisiile de maximă severitate din Anglia au dat viză produselor din plante făcute la firma Hofigal, remarcând calitatea de excepţie a gândirii şi inspiraţiei tehnice a unei firme de succes din România.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete