x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Rețete - Sucuri sănătoase din legume

Rețete - Sucuri sănătoase din legume

20 Sep 2015   •   14:44
Rețete - Sucuri sănătoase din legume

Nu doar camara trebuie umpluta cu legume, ci si barul casei. Un pahar de suc natural, rezultat din legume proaspete de sezon, este revigorant si plin de vitamine. Puteti prepara si acasa tot soiul de combinatii de sucuri care vor face deliciul culinar al oaspetilor dumneavoastra. Aparatele electrice de uz casnic (mixerul, robotul de bucatarie, storcatorul de fructe) sunt foarte practice. Ele asigura o amestecare rapida si buna; legumele se strivesc mult mai bine, se omogenizeaza mai bine cu restul ingredientelor si aroma lor va fi mult mai buna. Ele trebuie insa curatate de samburi si taiate in bucati mici, iar lichidele se adauga abia la cateva turatii dupa ce au fost puse legumele.
Suc de castraveti cu morcovi

Ingrediente:

200 ml suc de castraveti
200 ml sifon/apa minerala Se amesteca sucurile cu zaharul, sarea si sifonul si se serveste rece, cu frisca in pahar.
200 ml suc de morcovi
20 ml zeama de lamaie
20 gr marar
15 gr sare
30 gr frisca
5 gr suc de usturoi
1 gr piper 

Se amesteca sucurile cu sare, piper si marar tocat marunt, se lasa la rece si se servesc cu frisca, in pahar. 


Suc de morcovi

Ingrediente:

200 ml suc de morcovi
100 gr suc de mere
20 gr suc de ceapa
100 gr suc de rosii
10 gr sare
1 gr piper 

Se amesteca bine sucurile cu sarea si cu piperul, dupa gust. Se lasa la rece si se serveste cu cuburi de gheata. 

 

Cocteil de hrean, varza rosie, telina si rosii

Ingrediente:

50 ml suc de hrean
150 ml suc de telina
100 ml suc de varza
150 ml suc de rosii
sare si piper dupa gust 

Se amesteca sucul de hrean cu cel de telina, rosii si varza rosie. Se adauga sarea si piperul si se serveste rece. 

 

Cocteil vegetarian
Ingrediente:

500 gr morcovi proaspeti
o rosie
o legatura de frunze de patrunjel
100 gr de telina
4 felii de lamaie
un grepfruit
un varf de cutit de sare 

Morcovii se spala, se taie marunt impreuna cu rosia si se pun in blender. Sucul se toarna in pahare si se adauga cate o felie de lamaie. Se cojeste grepfruitul si se taie in bucati mari, in asa fel incat sa iasa si samburii si se pun in fiecare pahar cate doua-trei. Cocteilul se condimenteaza cu sare. 

 

Suc de sfecla cu hrean si morcovi

Ingrediente:

100 ml suc de sfecla rosie
100 ml suc de morcovi
50 ml suc de hrean
20 ml suc de lamaie
60 gr frisca
15 gr sare/15 gr zahar
 

×
Subiecte în articol: sucuri de legume