x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Rutina zilnică pentru o dimineață plină de energie

Rutina zilnică pentru o dimineață plină de energie

17 Mar 2023   •   12:34
Rutina zilnică pentru o dimineață plină de energie
Sursa foto: Pexels

De multe ori, suntem pe fugă înainte de a pleca spre locul de muncă, iar rutina de dimineață poate fi o provocare. Cu un plan pentru activitățile matinale și cu ceva pregătiri făcute înainte, te poți organiza mai bine. Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru a începe ziua cu energie.

1.Înviorarea de dimineață

 

Începe dimineața cu o reîmprospătare rapidă cu apă călduță. Acordă atenție igienei corporale pentru mai multă încredere și stimă de sine. Astfel, un deodorant barbati sau unul pentru femei, tip spray sau roll-on, este un produs esențial de îngrijire care conferă un miros plăcut corpului tău întreaga zi. Spre deosebire de deodorantele cu arome clasice, cele premium evidențiază notele unor parfumuri celebre. Practic, cu un singur produs, vei avea parte atât de protecția dorită, cât și de aroma ta preferată – fresh, lemnoasă sau orientală – cu minimum de efort.

2.Pregătirea ținutelor din timp

 

Alege articolele vestimentare pentru întreaga săptămână sau măcar pentru câteva zile. Ține cont de dress code-ul de la locul de muncă, preferințele tale, dar și de prognoza meteo. Optează pentru ținute pe care le poți combina și accesoriza ușor pentru a avea mai mult timp pentru restul activităților. După ce le-ai călcat, pune-le în ordine, pe umeraș, pentru a le îmbrăca rapid dimineața.

3.Pregătirea rucsacului

 

Pune în rucsac laptopul și încărcătorul, agenda, portofelul și cheile pentru a doua zi. Umbrela, perechea de căști, mai ales dacă obișnuiești să asculți muzică până la birou, sau încărcătorul pentru telefon sunt alte obiecte care se pot dovedi utile, așa că pregătește-le din timp. Dacă îți este mai ușor, ține o listă a acestor lucruri pentru a te asigura că nu ai uitat ceva important.

4.Mișcare și activitate pentru energie

 

Mișcarea este esențială pentru a avea grijă de tine și de corpul tău, indiferent dacă faci acest lucru în casă sau în aer liber. O plimbare scurtă, câteva exerciții de încălzire (abdomene, flotări, genoflexiuni) sau o alergare ușoară îți vor îmbunătăți starea generală de spirit. O altă variantă este să mergi cu bicicleta până la birou sau pe jos cât mai mult posibil. De asemenea, activitatea fizică oferă calitate somnului tău și te ajută să te trezești la ora propusă.

5.Un mic dejun rapid și hrănitor

 

Pregătește o masă rapidă și hrănitoare. Încearcă toast cu avocado și somon, porridge de ovăz cu fructe, omletă cu brânză și spanac sau o porție de ouă poșate cu mozzarella. De asemenea, este important să te hidratezi bine încă de dimineață, așa că bea suficientă apă. Hidratarea ajută atât procesul digestiv, cât și funcționarea bună a creierului.

6.O activitate care îți face plăcere

 

Ascultă muzică, meditează sau citește câteva pagini dintr-o carte motivațională. Începe ziua cu o activitate care îți aduce o stare de bine pentru a reduce stresul general și a căpăta mai multă încredere în forțele tale. De asemenea, te poți răsfăța cu o cafea gustoasă sau cu o cană din ceaiul tău preferat pentru a savura din plin aceste momente.

7.Să te trezești la timp

 

Probabil că cel mai important lucru este să te trezești chiar atunci când ai pus ceasul să sune. Chiar dacă este tentant să amâni alarma, evită să faci acest lucru. Un truc poate fi să pui telefonul cât mai departe de pat pentru a evita să dai snooze. Să te trezești la ora stabilită înseamnă să ai mai mult timp pentru activitățile de dimineață pentru un plus de energie.

 

Rutina de dimineață reprezintă o parte importantă a zilei. Cu ceva organizare, te vei bucura în liniște de activitățile tale și îți vei energiza organismul. Toate acestea oferă un plus de concentrare și bună dispoziție pentru întreaga zi. Tu ce ai inclus în rutina ta?

 

 

Sursă foto: Pexels.com

×