x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cinci motive pentru care semințele de Susan ar trebui incluse în dieta de iarnă

Cinci motive pentru care semințele de Susan ar trebui incluse în dieta de iarnă

de Vali Deaconescu    |    01 Dec 2023   •   20:00
Cinci motive pentru care semințele de Susan ar trebui incluse în dieta de iarnă
Sursa foto: Unsplash.com

Semințele de susan, mici, delicioase și bogate în nutrienți, au fost o parte esențială a bucătăriei indiene. De la adăugarea unui gust și unei valori nutritive în plus la deserturi, condimente și curry-uri, aceste semințe au fost utilizate și în medicina Ayurvedică. Iată 5 motive pentru care susanul este perfect pentru sezonul rece.

1. Bogate în Nutrienți

Semințele de susan sunt pline de nutrienți esențiali, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine (cum ar fi vitaminele din grupul B) și minerale (cum ar fi calciu, fier, magneziu și zinc). Acești nutrienți sunt vitali pentru sănătatea generală și pot ajuta la susținerea sistemului imunitar în lunile reci de iarnă.

2. Căldură și Energie

Conform medicinei tradiționale chineze și Ayurvedei, semințele de susan sunt considerate călduroase în natură. În timpul iernii, când vremea este rece, consumul de alimente încălzitoare poate îmbunătăți circulația și oferi o senzație de căldură. Semințele de susan sunt dense caloric și pot contribui la menținerea nivelurilor de energie.

3. Stimulează Imunitatea

Semințele de susan conțin zinc, care joacă un rol crucial în funcționarea sistemului imunitar. Aportul adecvat de zinc este important pentru dezvoltarea și funcționarea celulelor imune. Includerea semințelor de susan în dieta ta poate ajuta la susținerea sistemului imunitar și la protejarea împotriva bolilor de iarnă.

4. Grăsimi Sănătoase

Semințele de susan sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Aceste grăsimi sunt importante pentru menținerea sănătății pielii, ceea ce poate fi deosebit de benefic în timpul iernii, când aerul rece și uscat poate duce la probleme ale pielii. În plus, grăsimile sănătoase oferă o sursă concentrată de energie.

5. Sănătatea Oaselor

Semințele de susan sunt bogate în calciu, esențial pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase. Includerea semințelor de susan în dieta ta poate contribui la aportul general de calciu, crucial pentru prevenirea problemelor legate de oase, în special în timpul iernii, când activitățile în aer liber pot fi limitate.

Descoperă beneficiile semințelor de susan în dieta ta de iarnă și asigură-te că te bucuri de gustul și nutrienții pe care acestea le oferă în această perioadă a anului, potrivit Times of India.

×