x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale carenței de magneziu

Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale carenței de magneziu

22 Dec 2023   •   12:06
Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale carenței de magneziu

Magneziul este un mineral adesea subestimat, dar cu o importanță vitală în funcționarea corpului uman. Desigur, cu toții am auzit despre importanța magneziului pentru oase puternice sau pentru mușchi sănătoși, dar știi că deficitul de magneziu poate da și simptome mai puțin obișnuite? Descoperă care sunt acestea și nu uita: consultă medicul înainte de a lua suplimente alimentare!

Înnebunit după ciocolată? Magneziul poate fi vinovat!

Dacă simți o dorință irezistibilă de a mânca ciocolată, magneziul ar putea fi vocea subtilă care îți șoptește, în felul său, să îi acorzi mai multă atenție. De ce? Cacaoa este alimentul cu cea mai mare concentrație de magneziu pe gram și, cumva, organismul tău știe acest lucru și te face, instinctiv, să îți dorești cât mai multă ciocolată.

Așadar, pofta de ciocolată ar putea fi un simptom mai puțin cunoscut al unui deficit de magneziu, prin urmare, dă o fugă la farmacie și găsește un supliment potrivit pentru tine!

 

Somn agitat și coșmaruri bizare? Magneziul te-ar putea salva

Ai o bună perioadă de când dimineață ești, parcă, mai obosit decât atunci când te-ai culcat, deși te-ai băgat în pat la o oră mai mult decât decentă? E posibil să suferi de o carență de magneziu care face ca sistemul tău nervos să nu se poată relaxa suficient pentru un somn odihnitor.

 

Carența de magneziu, prin impactul pe care îl are asupra sistemului nervos, îți poate da coșmaruri și o stare generală de agitație pe toată durata nopții.

 

Dacă vrei să te bucuri din nou de nopți liniștite și să dormi ca un prunc, ia în considerare administrarea unui supliment de magneziu, pentru o perioadă de timp. Alimentele bogate în magneziu, incluse în dieta zilnică, și consumul de apă minerală cu un aport mare de magneziu sunt alte surse utile pentru acest mineral.

 

Unghii fragile și păr tern? Magneziul te poate ajuta

Magneziul este implicat în peste 300 de reacții și procese metabolice, așadar nu ar trebui să te surprindă faptul că are legătură inclusiv cu sănătatea unghiilor și a părului. Dacă unghiile tale se exfoliază sau părul este lipsit de strălucire, ar putea fi momentul să te gândești la un aport suplimentar de magneziu.

 

Conform științei, magneziul joacă un rol esențial în sintezele proteice, care la rândul lor au un impact direct asupra sănătății părului și unghiilor.

 

Spasme musculare ciudate? Calmează-le cu magneziu

Ți s-a întâmplat să simți un mic șoc electric ciudat în mușchi, să simți furnicături la vârful degetelor sau să te trezești noaptea din cauza unui cârcel? Toate acestea pot fi indicii ale faptului că organismul tău nu are o cantitate suficientă de magneziu, acest mineral jucând un rol esențial în relaxarea musculară și în menținerea echilibrului între contracție și relaxare.

 

Prin urmare, dacă mușchii tăi îți transmit mesaje ciudate, poți încerca mai întâi să îi calmezi cu magneziu.

 

Anxietate și nervozitate? Magneziul este un prieten relaxant

Stresul zilnic și presiunea constantă la care ești supus îți pot epuiza rezervele de magneziu. Magneziul este esențial pentru reglarea neurotransmițătorilor din creier, contribuind la starea de bine emoțional. Desigur, e bine să continui cursul de yoga la care te-ai înscris, dar încearcă să asociezi sesiunile de meditație cu un supliment de magneziu și te vei simți ceva mai bine!

 

Puls neregulat? Magneziul îți poate da palpitații

Ca să fim mai exacți, deficiența de magneziu este cea care îți poate da palpitații și episoade de puls neregulat. Acest mineral este esențial pentru funcționarea normală a inimii, iar un aport insuficient poate conduce la aritmii și la alte probleme cardiace. Prin urmare, dacă inima ta dansează pe ritmuri ciudate, probabil că ar trebui să treci un supliment de magneziu pe lista pastilelor zilnice.

 

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea armonioasă a organismului. De la un somn bun și odihnitor, până la un păr strălucitor, magneziul poate fi răspunsul pe care îl cauți. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată și ia în calcul suplimentarea acestui compus, mai ales în perioadele de stres!

 

Disclaimer: Unele dintre simptomele menționate în acest articol pot fi datorate și altor afecțiuni. Înainte de administrarea oricăror suplimente alimentare, consultă medicul sau farmacistul!

 

 

Sursa foto: Shutterstock

×