x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Stare de urgență în California din cauza variolei maimuței

Stare de urgență în California din cauza variolei maimuței

02 Aug 2022   •   09:33
Stare de urgență în California din cauza variolei maimuței

În statul american California a fost declarată stare de urgență din cauza variolei maimuței iar autoritățile vor să vaccineze persoanele cu risc, potrivit guvernatorului Gavin Newsom, citat de dpa.

"California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă", a spus acesta.

Au fost distribuite peste 25.000 de doze de vaccin din 61.000 de doze disponibile. Accesul la vaccinul Jynneos este limitat pe teritoriul ţării.
Peste 30 de unităţi şi furnizori din California oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral Tecovirimat este limitat.
"Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării", a spus Newsom.

Aproape 800 de infectări au fost înregistrate, potrivit ultimelor date ale Departamentul de Sănătate Publică din regiune. Circa 98,3% au fost confirmate la bărbați, dintre  care majoritatea fac parte din comunitatea LGBTQ. Virusul se răspândeşte mai ales printre bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu persoane de același sex. 

Variola maimuței are simptome mai ușoare față de variolă, respectiv febră, umflarea ganglionilor limfatici, frisoane, oboseală, în unele cazuri erupție cutanată.
 

×
Subiecte în articol: Variola maimuței california