x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu: Anticorpii la virusul SARS-CoV-2 persistă peste nouă luni în organism

Studiu: Anticorpii la virusul SARS-CoV-2 persistă peste nouă luni în organism

20 Iul 2021   •   21:10
Studiu: Anticorpii la virusul SARS-CoV-2 persistă peste nouă luni în organism
Sursa foto: Lucian Alecu

Anticorpii dezvoltați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 se mențin în organism peste 9 luni, este concluzia cercetării realizate de Imperial College London şi Universităţii din Padova, publicat în revista Nature Communications, transmite DPA.

Nivelurile acestora se mențin ridicate indiferent dacă persoana care a contactat virusul a dezvoltat sau nu simptome. Studiul a fost realizat în nordul Iitaliei, cea mai afectată de pandemie, pe 3.000 de persoane. Aceștia au fost infectați în lunile februarie-martie iar în luna noiembrie anticorpii se situau la 98,8%. 

''Majoritatea infecţiilor cu SARS-CoV-2, indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi'', arată studiul.

Estimările arată că vaccinurile anti COVID-19 oferă imunitate timp de 6-8 luni de la administrare. Totuși, Universitatea din Washington a publicat, luna trecută, o cercetare care arată că imunitatea ar fi pentru totdeauna, în funcție de vaccin.

''Trebuie să continuăm să monitorizăm persistenţa anticorpilor pentru perioade mai lungi de timp'', a spus Enrico Lavezzo de la Universitatea din Padova, conducătorul echipei de cercetători.

×