x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

26 Noi 2021   •   12:12
Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

În momentul de față treci printr-o perioadă în care te simți constant obosit, ești în imposibilitatea de a-ți duce la final sarcinile zilnice, sau nu dai randament maxim? Corpul tău îți cere pauze mult prea dese din simpla cauză a faptului că e lipsit de puteri? Ei bine, de multe ori poți gestiona cu ușurință astfel de stări doar alegând să faci anumite schimbări în viața ta. E vorba de obiceiurile pe care le-ai adoptat de-a lungul timpului, de greșeli esențiale pe care le faci și de rutine sănătoase cu care nu ești familiarizat.

 

Iată așadar câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare cu privire la stilul tău de viață, aspecte care îți condiționează nivelul de energie și rezistență fizică

 

  1. Nu mănânci corespunzător

 

Dacă alegi să mănânci alimente nesănătoase bogate în zaharuri sau grăsimi, acestea pot influența în sens negativ calitatea somnului tău. Dacă consumi alimente care provoacă creșteri ale zahărului din sânge, odată ce aceste niveluri de zahăr scad, te simți inevitabil obosit. Pe de altă parte dacă nu te hrănești, considerând că te poți descurca și fără a consuma mesele esențiale ale zilei, atunci consideră acest lucru total eronat. Optează pentru o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, cereale integrale care conțin minerale esențiale cum ar fi proteine, calciu și magneziu.

 

Dacă dieta ta este bazată pe zaharuri, alcool și multă cofeină, atunci te poți confrunta și cu o deficiență de magneziu, fapt care va scădea nivelul de energie. În cazul în care vrei să crești aportul acestuia în organism, te poți ajuta și de anumite suplimente. Cei de la magnerot îți oferă un medicament care poate fi aliatul tău în a depăși perioadele de suprasolicitare, oboseală cronică și epuizare.

 

  1. Bei prea multă cafea

 

În mod normal, când ai nevoie de un surplus de energie știi că o cafea este cea de care ai nevoie. Cu toate acestea prea multă cofeină poate provoca nervozitate, creșterea ritmului cardiac, palpitații hipertensiune, anxietate și insomnie, factori care te pot face să te simți copleșit și extenuat. În plus după ce cofeina dispare, te vei simți automat obosit. Alege să renunți la cafea sau sucuri care conțin cofeină, în mod treptat și înlocuiește-le cu mai multă apă.

 

  1. Ești deshidratat

 

Știi că dacă nu te hidratezi suficient și corespunzător poți resimți oboseală acută? Atunci când ți-e sete, ești deja deshidrat, așa că fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul și oferă-i ceea ce are nevoie, la momentul potrivit. Efectele benefice ale consumului de apă le vei resimți imediat. Experții recomandă 8 pahare de apă pe zi, dar dacă depui efort fizic este posibil să ai nevoie de mai multe. Iată aici și câteva exemple de alimente care te vor menține hidratat.

 

În concluzie acordă atenție obiceiurilor tale zilnice și identifică cauza stărilor tale de oboseală și slăbiciune. O schimbare a stilului alimentar poate fi soluția care te va ajuta să-ți recapeți forța și energia atât de necesare pentru a avea zile reușite, pline de productivism. Doar fii atent la semnele pe care corpul tău ți le oferă și oferă-i resursele necesare pentru a putea funcționa optim.

 

Sursa: pexels.com

 

×