x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Topul celor mai cerute intervenții chirurgicale din România

Topul celor mai cerute intervenții chirurgicale din România

05 Iul 2024   •   13:33
Topul celor mai cerute intervenții chirurgicale din România

Intervențiile chirurgicale estetice și reconstructive reprezintă proceduri comune cu un impact major asupra calității vieții pacienților, care aduc îmbunătățiri atât din punct de vedere estetic, cât și psihologic. Ultimii ani au înregistrat o creștere tot mai importantă a numărului procedurilor de estetică efectuate în clinicile particulare din România, o tendință susținută în mare parte de progresele tehnologice și de referințele pozitive ale majorității pacienților care ajung să fie supuși unor astfel de proceduri. La fel ca în majoritatea statelor europene, augmentarea mamară, blefaroplastia, rinoplastia, abdominoplastia și mastopexia reprezintă cele mai comune intervenții chirurgicale estetice efectuate.

Blefaroplastia

 

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală care vizează excizia excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor superioare și inferioare. Intervenția este indicată atât pentru îmbunătățirea esteticii perioculare, cât și pentru ameliorarea câmpului vizual (la pacienții cu ptoză palpebrală severă). Tehnicile moderne de blefaroplastie utilizează incizii minim invazive, astfel că pacienții obțin o vindecare rapidă și rezultate naturale.

 

Mastopexia

 

Mastopexia este o intervenție frecvent solicitată de femeile care doresc să contracareze ptoza mamară indusă de gravitație, sarcină sau îmbătrânire. Procedura implică repoziționarea complexului areolă-mamelon și excizia excesului de piele, rezultatul constând în sâni cu un aspect mai ferm și mai tânăr. Mastopexia sau operația de ridicare a sanilor poate fi combinată cu augmentarea mamară, pentru a obține un volum suplimentar al acestora.

 

Augmentarea mamară

 

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală ce implică introducerea unor implanturi mamare submuscular sau subglandular, pentru a mări și contura sânii. Aceasta este recomandată atât femeilor cu sâni de dimensiuni foarte reduse, cât și celor care se confruntă cu o asimetrie mamară majoră. De asemenea, procedura de mărire a sânilor folosind un implant cu silicoane poate fi recomandată femeilor supuse unei mastectomii, o procedură utilizată în principal ca tratament pentru cancerul de sân.

 

Rinoplastia

 

Rinoplastia sau chirurgia de remodelare a nasului vizează corectarea și redefinirea formei, dimensiunii și proporțiilor nasului, pentru a îmbunătăți estetica facială și armonia generală a feței. Poate fi realizată fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al nasului, fie pentru a corecta problemele funcționale, cum ar fi deviația de sept sau obstrucția nazală.

 

Abdominoplastia

 

Abdominoplastia, cunoscută și sub numele de ”tummy tuck”, este o procedură chirurgicală concepută pentru a îndepărta excesul de piele și grăsime abdominală și pentru a strânge mușchii abdominali, în vederea obținerii unui abdomen mai plat, mai tonifiat și mai ferm. Abdominoplastia este indicată pentru persoanele care prezintă exces de piele și grăsime abdominală rezultat din pierderea în greutate sau sarcină sau celor cu diastază abdominală, o condiție caracterizată prin slăbirea și separarea mușchilor abdominali.

×