x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Trăiască BEREA! O listă întreagă de BENEFICII ale consumului MODERAT de bere

Trăiască BEREA! O listă întreagă de BENEFICII ale consumului MODERAT de bere

01 Oct 2014   •   15:22
Trăiască BEREA! O listă întreagă de BENEFICII ale consumului MODERAT de bere

Beneficiile consumului moderat de bere pentru sănătate, printre care prevenirea unor probleme cardiace şi respiratorii, au fost evidenţiate luni, la Bruxelles, în cadrul celui de-al VII-lea Congres European asupra Berii şi Sănătăţii, la care au luat parte specialişti din 24 de ţări, printre care şi România. 

La congres au participat 160 de experţi din domeniul medicinei şi nutriţiei, precum şi cercetători de la universităţi din Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda şi România, transmite EFE. 

Berea - cu sau fără alcool - este utilă pentru păstrarea sănătăţii inimii, contra obezităţii, pentru prevenirea îmbătrânirii celulare şi pentru o bună nutriţie, au menţionat cercetători spanioli de la Spitalul Clinic din Barcelona, de la universitatea şi de la Centrul de Cercetări Cardio-Vasculare din acest oraş catalan. 

"Consumul moderat de bere, asociat cu o dietă sănătoasă, cum ar fi cea mediteraneeană, ajută la prevenirea infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale", a afirmat doctorul Ramon Estruch, de la Spitalul Clinic din Barcelona. De asemenea, directorul Centrului de Cercetări Cardio-Vasculare, Linda Badimon, a amintit că, în cantităţi moderate, berea poate "favoriza funcţia cardiacă globală". 

"Am identificat în bere până la 50 de tipuri de polifenoli care au efecte benefice asupra presiunii arteriale, a lipidelor şi a rezistenţei la insulină", a declarat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona. Ea a explicat că polifenolii, care se găsesc mai ales în alimentele de origine vegetală, au proprietăţi antioxidante şi reduc riscul de accidente cerebrale sau de cancer. 

În general, s-a evidenţiat faptul că orice tip de alcool consumat în exces, deci şi berea, poate duce la creştere în greutate, dar s-a subliniat că "nu are nicio bază ştiinţifică" mitul legat de dimensiunile mari ale abdomenului marilor iubitori de bere. 

Nu în ultimul rând, s-a discutat despre utilitatea unei beri după o sesiune de activitate sportivă. Berea nu are mult alcool, în schimb este hrănitoare, are un conţinut mare de apă şi de potasiu, ceea ce o recomandă pentru rehidratarea sportivilor. Totodată, având în vedere că activitatea sportivă prelungită creşte riscul de îmbolnăvire a căilor respiratorii, berea este indicată întrucât, prin polifenolii pe care îi conţine, ajută la reducerea inflamaţiilor şi infecţiilor, a subliniat medicul Johannes Scherr din Munchen. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: bere sanatate consum bere