x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un aparat dentar invizibil poate elimina un complex pe care l-ai avut dintotdeauna!

Un aparat dentar invizibil poate elimina un complex pe care l-ai avut dintotdeauna!

10 Mai 2022   •   14:46
Un aparat dentar invizibil poate elimina un complex pe care l-ai avut dintotdeauna!

Dinții aliniați incorect provoacă numeroase probleme, nu numai referitoare la starea de sănătate, ci și la încrederea în sine și capacitatea de a gestiona interacțiuni sociale. De multe ori, persoanele afectate în acest fel dezvoltă și unele complexe, de care apoi le este greu să se elibereze, chiar și la vârsta adultă.

Totuși, medicina stomatologică modernă a găsit soluția potrivită. Este vorba despre un aparat dentar, adică un dispozitiv cu ajutorul căruia se aplică o presiune constantă asupra dinților pacientului, astfel încât să fie obținută alinierea acestora în direcția dorită, după un anumit timp, diferit de la caz la caz.

Singurul neajuns al acestei proceduri consta în faptul că purtarea dispozitivului – deși avea efecte evident pozitive – aducea prejudicii estetice, din cauza sârmelor metalice care acopereau o parte a dinților. Pentru a înlătura și această problemă, au apărut diferitele modele de aparat dentar invizibil. Iată care dintre ele se bucură astăzi de cel mai mare succes în rândul pacienților din România și din întreaga lume!

Aparat dentar invizibil lingual

Acest dispozitiv reprezintă alternativa discretă a aparatelor metalice tradiționale. Diferența constă în faptul că brackeții sunt atașați nu în partea din față, ci pe spatele dintelui, deci sunt ascunși vederii. Datorită acestui fapt, soluția este preferată de pacienții cu o viață socială activă, care nu vor ca tratamentul să iasă în evidență.

Dispozitivele ortodontice linguale pot fi utilizate cu succes atât de către adulți, cât și de către adolescenți, reușind să rezolve inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasă a dinților. Totuși, înainte de a le alege, trebuie cunoscut faptul că, din moment ce brackeții sunt realizați personal, prin scanarea dinților, costul lor este ceva mai ridicat decât în cazul unui aparat clasic.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Sistemul Invisalign presupune folosirea unei serii de gutiere personalizate, cu ajutorul cărora se pot corecta probleme de aglomerare dentare, de apropieri ale spațiilor dintre dinți sau chiar de ocluzie. Aproape invizibile, gutierele se schimbă la fiecare două săptămâni.

Un avantaj constă în faptul că, la nevoie, dispozitivele pot fi îndepărtate pentru un timp. Datorită acestui fapt, igienizarea se poate realiza cu mai mare ușurință și eficiență. Totuși, este important ca pacientul să nu scoată gutierele prea des, să nu le piardă și să nu le ignore. Cu cât le poartă mai mult timp în fiecare zi, cu atât rezultatele dorite vor fi obținute mai rapid.

Aparat dentar invizibil Spark

Sistemul Spark a apărut ca urmare a eforturilor inginerilor din domeniu, care și-au propus să asigure în același timp toate nevoile purtătorilor unor astfel de dispozitive: estetică, eficiență, timp redus de purtare, confort și igienă.

Pacientul trebuie să poarte, săptămânal, câte un set de gutiere dentare transparente. La întâlnirile cu medicul ortodont, el primește 8-12 gutiere, astfel încât să nu fie necesare vizite frecvente la cabinet. Prin urmare, tratamentul poate fi urmat fără probleme și de persoane care călătoresc mult sau au domiciliul în străinătate.

Fiecare dintre aceste variante de tratament cu un aparat dentar invizibil oferă rezultatele dorite, atunci când este urmat la indicațiile medicului specialist. Datorită lor, dinții sunt perfect îndreptați, iar pacientul scapă și de problemele de sănătate, și de orice eventuale complexe!

×