x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un copil de nouă ani supus unui transplant de şase organe (VIDEO)

Un copil de nouă ani supus unui transplant de şase organe (VIDEO)

de Magda Marincovici    |    07 Feb 2012   •   20:08
Un copil de nouă ani supus unui transplant de şase organe (VIDEO)

Alannah Shevenell, o fetita de noua ani, din zona Boston, a fost supusa unui transplant multiplu, de sase organe, intr-o singura interventie chirurgicala. Donatorii de organe, se stie, sunt intotdeauna mai putini compatrativ cu pacientii, candidati pentru un transplant. Iar donatorii de organe compatibili sunt si mai putini, mai ales daca pacientul este un copil.

Gratie unui donator unic, aceasta interventie chirurgicala spectaculoasa a permis micutei paciente sa scape de o tumora care ii punea viata in pericol. Interventia chirurgicala a fost efectuata de o echipa de specialisti coordonata de doctorul Heung Bae Kim de la Children’s Hospital Boston si a durat 14 ore. Ei au efectuat un transplant multiplu de ficat, intestin gros, stomac, pancreas, esofag si splina. Transplantul multiplu a fost efectuat la 27 octombrie 2011. Organele au fost grefate in bloc.

Azi, micuta pacienta se pregateste sa revina acasa. Intr-un comunicat al spitalului se precizeaza cateva dintre argumentele pentru care acest caz este unul deosebit: termenul de aflare a donatorului compatabil cu atat mai dificil de gasit cu cat pacientul este un copil, depasirea complicatiilor pe care le implica o interventie chirurgicala de o asemenea anvergura, precum si riscul de rejectare a organelor.

×
Subiecte în articol: transplant