x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un nou medicament prescris în cancerul de piele cu metastaze

Un nou medicament prescris în cancerul de piele cu metastaze

de Magda Marincovici    |    01 Feb 2012   •   14:59
Un nou medicament prescris în cancerul de piele cu metastaze

Agentia americana a medicamentelor (FDA) a dat, luni, aviz favorabil de comercializare a medicamentului Erivedge (Vismodegib) de la Genentech – parte a grupului elvetian Roche -, prescris in tratamentul unei forme foarte frecvente de cancer al pielii.

Medicamentul se prezinta sub forma de comprimate, este administrat o data pe zi si este destinat adultilor afectati de carcinom bazo-celular, forma cea mai frecventa de cancer al pielii.

In Statele Unite, aproximativ 800.000 de persoane sunt afectate, anual, de aceasta forma de cancer. Tratamentul este prescris pacientilor cu cancer al epidermei care evolueaza si care nu pot beneficia de o interventie chirurgicala sau de radioterapie.

Acesta este primul tratament aprobat de FDA in carcinomul bazo-celular cu metastaze. FDA a grabit procedurile de avizare in asa fel incat pacientii sa poata beneficia mai repede de acest tratament. De asemenea, medicamentul se mai adreseaza pacientilor cu cancer al pielii cu metastaze, precizeaza FDA. Medicamentul se bazeaza pe un mecanism molecular (Hedgehog) activ in majoritatea celulelor bazale maligne care formeaza o membrana ce separa dermul de epiderm.

×
Subiecte în articol: cancer de piele tratament cancer