x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

14 Sep 2021   •   16:15
Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2, a declarat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a spus, marți, în conferință de presă, că se apropie sezonul gripal și este important de știut că vaccinarea împotriva COVID-19 se poate efectua simultan cu celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse în programul național de vaccinare sau în cazul vaccinării grupelor populaționale la risc cum este vaccinarea anti-gripală.

„Cine dorește să se vaccineze antigripal poate să beneficieze, de piltă, la medicul de familie și de vaccinare COVID-19 pentru că se pot face simultan sau al orice alt interval de timp față de doza de vaccin COVID-19 sau invers. Nu există limitări din acest punct de vedere”, a spus Gheorghiță.

Potrivit președintelui CNCAV, recomandările Centrului de Control al Bolilor din SUA sunt extrem de clare în această privință, astfel că nu vor exista probleme în privința vaccinării simultane.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare antigripala COVID