x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate VIDEO Alexandru Rafila spune când vor ajunge în România medicamentele antivirale

VIDEO Alexandru Rafila spune când vor ajunge în România medicamentele antivirale

07 Ian 2022   •   12:52
VIDEO Alexandru Rafila spune când vor ajunge în România medicamentele antivirale
Sursa foto: Lucian Alecu

Medicamentul anti COVID-19 Molnupiravir va ajunge în România până la sfârșitul acestei luni, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Până la sfârşitul lunii vom avea şi primele cantităţi de Molnupiravir, cred, şi la începutul lunii februarie, jumătatea lunii februarie sau mai târziu, celălalt antiviral. Noi, pentru o estimare a unui milion de cazuri în România, am considerat că circa 250.000 de pacienţi ar trebui sau să fie beneficiarii unui tratament antiviral ţintit, dar acest tratament antiviral nu se poate administra decât după evaluare medicală", a spus acesta. 

El a insistat că un antiviral trebuie recomandat de medic. 

"Nu se poate, nu este indicat să fie administrat pur şi simplu oricărei persoane, pentru că este un tratament toxic, nu este un tratament care să poată să fie luat oricând şi oricum, de către oricine. Trebuie evaluare, recomandare medicală şi tratament doar pentru persoanele la care există indicaţie. Eu personal nu aş lua un antiviral decât dacă aş avea o formă de boală care ar justifica administrarea acelui antiviral", a precizat demnitarul.

 

×