x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vinul poate înlocui sala de sport, asigură unii experţi francezi

Vinul poate înlocui sala de sport, asigură unii experţi francezi

de Agerpres    |    06 Iul 2011   •   10:41

Nu va mai faceti griji ca nu aveti suficient timp pentru exercitiile fizice. Un pahar - doua de vin rosu pot inlocui cu succes o sedinta de antrenament la sala, asigura un grup de experti francezi, in urma unui studiu ale carui rezultate au fost publicate in ultimul numar al revistei FASEB.

Despre beneficiile vinului rosu se stie de mult timp, in special datorita antioxidantului numit resveratrol, care consolideaza peretii vaselor de sange, reduce nivelul de colesterol si purifica arterele. Cele mai recente cercetari arata ca resveratrolul din aceasta licoare are un efect pozitiv si asupra muschilor, contribuind la mentinerea in forma buna a organismului si favorizand in acelasi timp arderea grasimilor.

Initial, studiul expertilor francezi avea ca tema gasirea modalitatilor de prevenire a degradarii musculare a astronautilor in conditii de imponderabilitate, dar constatarile acestora pot fi utile si oamenilor obisnuiti, care duc un mod de viata sedentar.

Astfel, la baza studiului a stat un experiment mai putin obisnuit, care simuleaza intr-o oarecare masura conditiile de imponderabilitate. Cercetatorii francezi au suspendat sobolani de coada timp de 15 zile, astfel incat sa nu poata utiliza membrele posterioare. Aceasta a condus la o reducere a masei corporale a rozatoarelor, la cresterea rezistentei lor fata de insulina si la o scadere a densitatii minerale osoase. Atunci cand rozatoarelor le-au fost administrate suplimente de resveratrol toate acestea nu se intamplau.

In concluzie, cercetatorii francezi afima ca resveratrolul actioneaza ca un comutator al metabolismului celular, sustinand functionalitatea completa a centrelor energetice ale celulelor - mitocondriile. Cu toate acestea, exista un semn mare de intrebare. In realitate, o cantitate suficienta de resveratrol se poate obtine nu din unul sau doua, ci din mai multe pahare de vin consumate, ceea ce inseamna o grea lovitura la adresa modului de viata sanatos. Insa de curand sunt la indemana suplimentele de resveratrol, mai spun cercetatorii.

×
Subiecte în articol: vin exercitii fizice