În urmă cu doi ani, Sorin, un bărbat de 32 de ani, a aflat că are o tumoare de 6,5 centimetri în spatele ochiului stâng. Nu mai suporta lumina, avea şi tulburări de comportament - gândea infantil, uita că a mâncat.
Doctorii au decis să îl opereze şi i-au explicat ce i se poate întâmpla în urma operaţiei: putea rămâne paralizat pe partea stângă, putea chiar să moară pe masa de operaţie sau putea să se facă bine. Sorin s-a gândit la Amalia-Maria, fetiţa lui care are acum 1 an şi jumătate, şi la soţia sa, Gabriela, şi a decis să facă operaţia care îi dădea o şansă.
"Prima operaţie a durat cinci ore, iar medicii nu au reuşit să scoată mare lucru din tumoare, care este foarte vascularizată. Au reuşit doar să taie vasele de sânge care o alimentau. La o săptămână, l-au operat din nou, dar din cauza hemoragiei au trebuit să se oprească. În noiembrie anul trecut, a suferit a treia operaţie, care iarăşi nu a rezolvat nimic. Atunci am luat decizia să mai facă şi alte investigaţii medicale şi am aflat că pentru o astfel de tumoare, puternic vascularizată, singura opţiune este embolizarea, procedură care nu se poate face în România pe partea de neurochirurgie", povesteşte Gabriela.
Soţii Acatrinei au aflat că în Germania există două clinici care fac această procedură. Cea din Tubingen, unde există medici români, le-a dat imediat un răspuns: operaţia se putea face acolo şi urma să coste 35.000 euro. Sorin a lucrat în domeniul marketingului, dar acum trăieşte dintr-o pensie de handicap de 234 de lei. Soţia sa este în concediu de creştere a copilului, iar indemnizaţia ei, la care se adaugă alocaţia fetiţei, face ca veniturile familiei Acatrinei să fie de 2.200 de lei pe lună.
Sorin şi Gabriela au început demersurile pentru a obţine decontarea sumei de 17.500 de euro de la statul român, prin formularul E112. Onorariul medicului nu poate fi decontat astfel.
În fiecare zi, Sorin îşi scoate fetiţa la plimbare, ca să se gândească, alături de ea, la lucruri mai frumoase. Îi citeşte poveşti, merg la cumpărături, dar are mereu grijă să nu stea în soare, pentru că, în urma primei operaţii, îi lipseşte o bucată de os din partea stângă a capului. Nu mai are tulburări de comportament, dar nu vede bine cu ochiul stâng. El speră să adune banii pentru a ajunge la clinica din Tubingen şi să se facă bine.
Cine doreşte să îl ajute pe Sorin poate depune bani în următoarele conturi deschise pe numele Acatrinei Gabriela:
RO84OTPV110000149691RO01 OTP Bank Sucursala Municipiului Bucureşti pentru donaţii în lei;
RO41OTPV110000149691EU01, SWIFT: OTPV RO BU, OTP Bank Sucursala Municipiului Bucureşti pentru donaţii în euro, şi pe numele Acatrinei Sorin:
RO74BRDE426SV31825104260 BRD Sucursala Tei pentru donaţii în lei.