x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 10 feluri în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru frumusețe

10 feluri în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru frumusețe

26 Mai 2014   •   19:23
10 feluri în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru frumusețe

Credeai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit doar în bucătărie, ca să afânezi aluatul? Ei bine, te înșelai! Există multe alte utilizări de care poate că nu ți-ai dat seama până acum. Te ajută să albești rufele, să dezinfectezi dulapurile, să păstrezi proaspete produsele de patiserie.

Bicarbonatul de sodiu are și multe limite - de exemplu, nu te vindecă de răceală. Dar decât să-i descoperim limitele, mai bine să vedem cât de folositor ne este nouă, femeilor, mai ales când vine vorba despre frumusețea noastră, despre aspectul nostru fizic.


1 . Este exfoliant
Amestecat cu suc de lămâie, bicarbonatul devine un scrub spumos care nu doar că elimină impuritățile, ci și ne catifelează pielea, restabilește pH-ul neutru și... ne ajută să ne bronzăm mai frumos.


2 . Albește dinții
Chiar și marii producători de pastă de dinți adaugă bicarbonat de sodiu, în combinație cu peroxid, în produsele pe care ni le livrează. Nu vă recomand însă această formulă! Nu aveți nevoie de peroxid. Doar umezit puțin cu apă, bicarbonatul de sodiu devine un înălbitor excelent. Folosiți periuța de dinți și... atât. N-o faceți însă prea des, pentru că este foarte abraziv și poate afecta smalțul dinților. Dar o dată pe săptămână se poate - va avea efect asupra tartrului și a petelor de pe dinți.


3 . Împrospătează respirația
Multe bomboane și gume mentolate acoperă doar halena, care după aceea revine la fel de neplăcută. Dar praful de copt o poate elimina în întregime. Aceleași proprietăți care permit bicarbonatului de sodiu să dezinfecteze dulapul și frigiderul vor funcționa și când vine vorba de gură. Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă. Plimbați soluția prin gură și scuipați apoi, fără a înghiți, pentru a obține o respirație curată, proaspătă. 

Citește continuaarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia bicarbonat