x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 8 motive ca să mâncăm alimente bogate în fibre!

8 motive ca să mâncăm alimente bogate în fibre!

de Magda Cristina Ursache    |    16 Mai 2014   •   02:49
8 motive ca să mâncăm alimente bogate în fibre!

Pentru a ne hrăni cu adevărat sănătos trebuie să ne obişnuim cu o conduită alimentară corectă. Ideal ar fi să consumăm zilnic produse aparţinând principalelor grupe alimentare şi să ne obişnuim să facem combinaţii sănătoase între acestea.

Ce sunt fibrele şi unde le găsim?
Fibrele alimentare sunt substanţe de balast care se găsesc din abundenţă în fructe (mere, pere, gutui, struguri), legume verzi, cereale şi produse cerealiere, cartofi.
Cea mai bună cale de a asigura organismului aportul de fibre se realizează prin consumarea fructelor şi/sau legumelor proaspete şi uscate la fiecare masă.
Studii recente au scos în evidenţă faptul că, în ţările occidentale, consumul de fibre este insuficient (15 până la 20 grame pe zi, în loc de 30-40 grame care sunt necesare).

Beneficiile fibrelor
1. Reduc nivelul colesterolului din sânge 

Citește articolul complet pe RevistaFelicia.Ro

Citește și
Smochinele - leacul colonului leneș. Află ce alte proprietăți au și... rețeta vinului de smochine


×
Subiecte în articol: felicia fibre