x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 9 motive sănătoase ca să mănânci pere toată vara. Află în ce afecţiuni sunt eficiente

9 motive sănătoase ca să mănânci pere toată vara. Află în ce afecţiuni sunt eficiente

04 Iul 2014   •   18:57
9 motive sănătoase ca să mănânci pere toată vara. Află în ce afecţiuni sunt eficiente

Aromate şi zemoase, perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Astfel, în plin sezon este bine să ne bucurăm de beneficiile pe care ni le oferă aceste fructe, mai ales că ele conţin şi foarte puţine calorii.

Delicioase şi parfumate, perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac.

1. Împotriva infecţiilor
Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

2. Împotriva cancerului de sân
Un studiu efectuat pe un număr de femei aflate la postmenopauză arată că riscului apariţiei cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu până la 35% la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune şi smochine.  

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia pere alimente sanatoase