x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ai nasul uscat? Ce remedii naturale poți folosi

Ai nasul uscat? Ce remedii naturale poți folosi

de Magda Bucur    |    10 Mai 2016   •   19:30
Ai nasul uscat? Ce remedii naturale poți folosi
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Foarte multe persoane se confruntă cu uscăciunea nazală, o problemă care deși nu este foarte gravă, poate evolua în timp și duce la simptome extrem de supărătoare. Dacă ai nasul uscat și nu te tratezi la timp, poți suferi de dureri de cap, respirație îngreunată și chiar sângerări nazale. Dar există metode naturale prin care poate fi combătută uscăciunea nazală. Iată câteva dintre ele.

Hidratează-te! De cele mai multe ori, nasul uscat este o consecință a lipsei de hidratare, așa că un aport crescut de apă va rezolva cel mai probabil problema. Aproximativ 2 litri de apă ar trebui să fie suficienți.

Asigură o umiditate crescută în casă. Dacă aerul pe care îl respiri e uscat și încărcat de praf, atunci și uscăciunea nazală se va accentua. Soluția o reprezintă un umidifactor, pentru atmosfera din camera de dormit, cel puțin.

Folosește uleiuri. Pentru a hidrata mucoasa nazală, poți apela la uleiuri din plante: migdale, cocos sau semințe de susan. Ele asigură o hidratare bună a nasului și pot fi aplicate ușor, cu ajutorul unor bețișoare sau chiar cu degetele.

Faceți o baie de aburi. Dacă mergeți într-un mediu umed și cald, cum e sauna de exemplu, sau o simplă baie de aburi făcută acasă, congestia nazală va fi redusă.

Folosiți o soluție salină. V-ați întrebat vreodată de ce nu aveți nasul uscat, în vacanță la mare? Ei bine, apa de mare este răspunsul. Sarea din apa de mare reduce congestia nazală. Dacă nu aveți la îndemână apă de mare, puteți cumpăra din farmacii soluții saline care fac minuni pentru nasul uscat.

Ia un tratament cu vitamina A. Dacă totuși uscăciunea nazală persistă, un tratament medicamentos se impune: medicii recomandă tamponarea locală cu vitamina A uleioasă și o cură de vitaminele A și D2, oral.

×