x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce să mănânci ca să ai un pancreas sănătos

Ce să mănânci ca să ai un pancreas sănătos

27 Mai 2016   •   15:26
 Ce să mănânci ca să ai un pancreas sănătos

Pancreasul este un organ vital, chiar dacă nu se discută foarte mult despre el. Practic, este singurul organ ce are şi funcţie endocrină şi exocrină, el excretând enzimele necesare digestiei, dar şi insulina şi glucagonul cu rol în reglarea glicemiei, scrie clicksanatate.ro.

Usturoiul

E alimentul bun la toate. Nu avea cum să nu ne fie de ajutor şi în acest sens. Acesta ajută pancreasul împotriva cancerului şi îl ajută să funcţioneze normal. Aşa că, încearcă să-l foloseşti cât mai des atunci când prepari mâncare.

Salata verde

Conform unui studiu publicat în „Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention”, verdeţurile, în special cele cu frunzele cât mai închise la culoare, scad riscul de cancer pancreatic.

În acest sens, dacă vreţi să aveţi un pancreas sănătos, salata verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţia voastră. De asemenea, şi broccoli, dar şi alte legume din aceeaşi familie - varza, varza de Bruxelles, conopida, varza roşie, conţin substanţe foarte puternice care previn cancerul pancreatic.

Spanacul

Această legumă nu avea cum să lipsească din lista alimentelor care păstrează pancreasul sănătos. De ce e atât de important să mănânci spanac? Pentru că acesta conţine complexul de vitamine B şi este o sursă bogată de fier - care asigură o funcţionare normală a pancreasului.

×
Subiecte în articol: pancreas usturoi dieta salata verde sanatate