x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune remedii contra stărilor nervoase

Cele mai bune remedii contra stărilor nervoase

19 Aug 2016   •   16:56
Cele mai bune remedii contra stărilor nervoase

Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată din pricina stărilor nervoase. Indiferent care este cauza acestora, fie unele boli, fie unii factori externi, există leacuri la care poţi apela, scrie clicksanatate.ro.

O plantă cu proprietăţi calmante este valeriana. Dizolvi 20-30 de picături de tinctură într-o ceașcă cu apă și iei remediul, de două ori pe zi. Poți apela și la suplimente alimentare pe bază de valeriană.
Levănțică

Efect calmant are și uleiul esențial de lavandă, o altă plantă cu proprietăți calmante. Pui două-trei picături în apă călduță în camera în care stai. Va crea o atmosferă relaxantă.
Ceai de mușețel

În mometele de stres și de agitație, lasă totul deoparte și pregătește-ți un ceai de mușețel. Are efecte puternice de calmare a stărilor nervoase.

Efectul benefic al acestei plante în ceea ce privește anxietatea a fost demonstrat și de oamenii de știință americani de la Universitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au participat pacienți care sufereau de axietate. După opt săptămâni în care au băut zilnic ceai de mușețel, simptomele bolii s-au diminuat simțitor.
Exerciții fizice

În momentele de stres și anxietate, ca să te eliberezi de energiile negative este esențial să faci sport. Dacă nu ai posibilitatea să mergi la sală, optează pentru o alergare ușoară în parc.

Mergi pe jos cel puțin 30 de minute pe zi și în loc să iei liftul, urcă pe scări. Și exercițiile de meditație te vor ajuta. Și dansul sau câteva ședințe de yoga sunt recomandate în astfel de situații.

×
Subiecte în articol: musetel ceai de mușețel stări nervoase