De parca aveam nevoie de un nou motiv sa mancam ciocolata, cercetatorii din Germania au descoperit ca anumite tipuri de antioxidanti aflati in cacao (in special cei din ciocolata neagra) pot combate cancerul de piele.
In cadrul experimentelor, 24 de femei au fost convinse sa adauge cacao la micul dejun in fiecare dimineata, timp de trei luni. Jumatate din femei au baut cacao calda, ce continea doze importante de antioxidanti. Restul au baut cacao normala, dar cu un continut mult mai scazut de antioxidanti. De asemenea, testul a presupus iradierea unei maini a fiecarei voluntare cu raze ultraviolete (UV). Pielea celor care au baut cacao cu un bogat continut de antioxidanti s-a inrosit mult mai putin decat a celor care au baut cacao normala.
Mai mult, dupa 12 saptamani de consum al ciocolatei cu un continut bogat in antioxidanti, pielea femeilor era cu 16% mai densa, cu 11% mai.........................................
Citeşte articolul integral AICI.