x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratament contra cancerului de piele! Doar prelungeşte viaţa, nu vindecă

Tratament contra cancerului de piele! Doar prelungeşte viaţa, nu vindecă

27 Mai 2015   •   15:48
Tratament contra cancerului de piele! Doar prelungeşte viaţa, nu vindecă
Sursa foto: Foto: www.webmd.com

O tulpină modificată genetic a virusului care provoacă herpes a generat rezultate promiţătoare în tratarea cancerului de piele

Atunci când este injectată în tumori, tulpina modificată a virusului reuşeşte să se multiplice şi să elibereze anumite substanţe care luptă eficient împotriva cancerului, informează ANTENA 3, care prezintă un studiu prezentat de BBC News.

Potrivit rezultatelor acestui studiu clinic, publicat în Journal of Clinical Oncology, noua terapie are potenţialul de a prelungi cu mai mulţi ani speranţa de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu melanom.

Autorii studiului consideră că noul tratament, denumit T-Vec, ar putea deveni în viitorul apropiat o terapie suplimentară extrem de folositoare, deşi tratamentul nu a fost deocamdată omologat.

Citește și S-a vindecat MIRACULOS de cea mai cumplită boală. Află cum A ÎNVINS CANCERUL

Testele preliminare au fost efectuate pe un eşantion alcătuit din 436 de pacienţi din 64 de centre medicale din Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Africa de Sud care erau diagnosticaţi cu melanom inoperabil.

La începutul acestui an, un medicament folosit în imunoterapie, pembrolizumab, a devenit primul tratament aprobat printr-o procedură urgentată în Marea Britanie pentru pacienţii cu melanom în stare avansată, în urma unei decizii a guvernului britanic.

Melanomul ocupă locul al şaselea în topul celor mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie.

Citește și  Este Marijuana soluția miraculoasă în tratarea copiilor cu autism?

×
Subiecte în articol: tratament cancer de piele melanom tupina