Ridichile au fost cultivate şi folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care şi afecţiunile digestive sau ale ficatului. Ridichile sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice.
Rridichile sunt bogate în vitamina C, potasiu, sodiu şi alte minerale. Au un conţinut scăzut de grăsimi, colesterol şi calorii, fiind ideale pentru cei care sunt la dietă sau au grijă de alimentaţia lor.
Ridichile sunt şi o sursă importantă de vitamina B, calciu, magneziu, cupru şi mangan. De asmenea, conţin cantităţi mari de fibre alimentare şi acid folic. Ridichile negre sunt foarte bogate în antioxidanţi. Antioxidanţii din ridichi anihilează efectele nocive ale radicalilor liberi, previn îmbătrânirea prematură şi reduc riscul de afecţiuni cronice.
Ridichile conţin cantităţi importante de carbohidraţi naturali, care facilitează digestia, previn retenţia apei şi tratează constipaţia. De asemenea, ridichile sunt de mare ajutor în prevenirea şi tratarea mai multor tipuri de cancer: de intestine, stomac, colon sau rinichi.
Cum trebuie folosite acestea de către bolnavii de cancer sau pentru prevenția lui?
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR