x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Talasoterapie la domiciliu

Talasoterapie la domiciliu

00 0000   •   00:00

In vacanta, nimic nu se compara cu momentele de rasfat pe care ni le acordam ingrijindu-ne corpul din cap pana-n picioare. Talasoterapia este o modalitate excelenta pentru a ne ingriji pielea. Iar daca nu ai nici timpul, nici mijloacele financiare necesare unui sejur pe litoral, poti descoperi si acasa beneficiile produselor cosmetice din alge si apa de mare. Beauty-shop-urile propun o gama larga de uleiuri esentiale din alge, spume de baie, geluri de dus, saruri marine.  

BAI CU ALGE MARINE Adevarate cocteiluri de alge, saruri minerale si oligoelemente, produsele pentru baie sunt deosebit de relaxante cu conditia ca baia sa dureze cel putin 20 de minute, iar apa sa aiba in jur de 33 de grade Celsius. Cele care contin uleiuri esentiale concentrate coloreaza apa de baie intr-un verde linistitor, difuzand arome marine. Dupa baie, aplicarea unei lotiuni cu ulei de alge este ideala pentru hidratarea si catifelarea pielii.  

Algele marine sunt cel mai bun exemplu de adaptare a unui organism viu intr-un mediu agresiv. Aceste plante clorofile sunt adevarati bureti biologici, capabili sa sintetizeze oligoelemente, saruri minerale, vitamine, iod si alte substante de care corpul nostru are nevoie. Datorita compozitiei, proprietatile algelor sunt fantastice: stimuleaza circulatia sangelui, tonifica tesuturile cutanate si elimina toxinele.  

TRATAMENT ANTICELULITIC Produsele cosmetice pe baza de alge rosii, numite Delesseria Sabguinea, au efecte miraculoase contra celulitei. Cura de tonifiere a pielii dureaza trei saptamani si cuprinde urmatoarele proceduri: se aplica un gomaj cu saruri marine menit sa pregateasca pielea pentru patrunderea substantelor active, dupa care se face dus cu un gel special din alge rosii, iar la final se intinde pe tot corpul o crema hidratanta cu apa de mare. Algele rosii, bogate in calciu si oligoelemente, ajuta la refacerea tesuturilor, stimuland regenerarea celulelor si imbunatatind circulatia locala. Tocmai de aceea tratamentele corporale pe baza de alge rosii sunt indicate si in cazul persoanelor care vor ca semnele aparute in urma unor leziuni sau operatii sa se cicatrizeze frumos.  

ANTISTRES. Talasoterapia la domiciliu te infrumuseteaza nu numai pe dinafara, ci si pe dinauntru. Pentru ca baile si dusurile cu esente marine te ajuta sa scapi de stres, sa te relaxezi, sa te simti bine in pielea ta. Astfel te vei bucura de concediu si vei reusi mai bine sa-ti incarci bateriile pentru tot restul anului.  

CONTRAINDICATII. Baile si dusurile cu produse cosmetice pe baza de alge si apa marina sunt indicate omului sanatos pentru fortificarea si revigorarea organismului. Din pacate, daca suferi de afectiuni pulmonare, hipertensiune arteriala, varice, boli de piele sau cancer, talasoterapia nu iti face bine.

×
Subiecte în articol: alge talasoterapia