Miezul de nucă are în componență o sinteză de substanțe nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate. Însă puțini știu că și cojile acestora reprezintă o adevărată sursă de sănătate.
Cojile de nucă administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și la subțierea sângelui îngroșat, la întărirea imunității, la îmbunătățirea funcției ficatului și a tranzitului intestinal, la calmarea tusei, la ameliorarea și tratarea afecțiunilor digestive, a diabetului și hipertensiunii.
Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Ceaiul din coji de nucă este deasemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze, celor cu deficiență de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.
Iată câteva remedii cu ceai din coji de nuci:
1. Ceai din coji de nucă pentru afecțiunile stomacului
Se prepară o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a patru nuci și o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară și se ia câte o lingură dimineața, pe stomacul gol.
2. Sirop din coji de nuci verzi pentru imunitate
....................
Află mai mult despre folosirea cojilor de nucă pentru TRATAMENTE NATURISTE