x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Vrei să te destinzi rapid? Apelează la terapia cranio-sacrală!

Vrei să te destinzi rapid? Apelează la terapia cranio-sacrală!

de IncomeMagazine    |    15 Oct 2012   •   07:40
Vrei să te destinzi rapid? Apelează la terapia cranio-sacrală!
Sursa foto: thinkstock

Ritmul de viață și viteza cu care epoca în care trăim ne împinge de la spate creează două probleme majore: lipsa timpului și stresul. Combinate într-un cerc vicios, în care par să se genereze una pe cealaltă, ambele cer soluții imediate și cât mai eficiente. Până când vom găsi metodele să facem timpul mai elastic, putem măcar să diminuăm stresul prin terapii mai puțin convenționale, dar care s-au dovedit extrem de folositoare.

 Terapia cranio-sacrală este indicată în relaxarea sistemului nervos, dar şi pentru prevenirea bolilor apărute din cauza stresului. Se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate, dar şi celor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, pentru a face faţă mai uşor stresului zilnic. E adecvată tuturor grupelor de viaţă, de la nou-născut până la vârsta a treia, spre deosebire de alte terapii care, în cazul femeilor însărcinate şi al bebeluşilor, impun precauţii sau chiar interdicţii.

Acest tip de terapie a apărut la începutul anilor ’70, devenind baza uneia dintre cele mai recunoscute terapii naturale din lume şi o speranţă pentru pacienţii de pretutindeni. A fost dezvoltată de doctorul John E. Upledger, în urma studiilor ştiinţifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, între anii 1975 şi 1983, după ce a început să caute răspunsuri la întrebări generate de un sistem mai puţin cunoscut al corpului.

Citeste mai mult despre aceasta terapie

Citeste si

Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Cum sa scapi de oboseala. Topul alimentelor energizante
Zece motive pentru a bea cafea
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante

×
Subiecte în articol: terapia cranio-sacrală