x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică

8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică

de Dan Cuandi    |    15 Mai 2014   •   06:32
8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică

Nu trebuie să fie „five o'clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!

Iată 8 ceaiuri benefice pentru sănătatea ta, care te pot ajuta să te simți din nou proaspăt și revigorat!

1. Ceai de portocale
Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale.
Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.

2. Ceai de urzică
Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.
Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.
Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.

3. Ceai de rozmarin
Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial. În plus, ceaiul este indicat şi în cazul tulburărilor digestive.
Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp de o lună.
Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care suferă de epilepsie, femeilor însărcinate şi copiilor.  

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro




×
Subiecte în articol: felicia oboseala cronica ceaiuri