x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 8 obiceiuri anti-îmbătrânire de la japonezi

8 obiceiuri anti-îmbătrânire de la japonezi

de Anastasia Paul    |    23 Iul 2024   •   09:30
8 obiceiuri anti-îmbătrânire de la japonezi
Sursa foto: Unsplash.com

Japonia este renumită atât pentru speranța lungă de viață dar și pentru aspectul tineresc al oamenilor. Acest lucru se explică printr-un amestec de obiceiuri culturale și decizii de stil de viață care susțin longevitatea și sănătatea bună.

Iată 8 ​​practici anti-îmbătrânire pe care japonezii le-au adoptat:

1. Rutina alimentară​

Dieta japoneză este săracă în alimente procesate și zaharuri adăugate și bogată în legume proaspete, fructe de mare, produse din soia și orez. Această dietă este bogată în antioxidanți, vitamine și acizi grași omega-3, care ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației, două cauze majore ale îmbătrânirii.

2. Ceai verde​

Un pilon al culturii japoneze este ceaiul verde. Este plin de antioxidanți, în special catechine, care scad riscul de boli cronice și ajută la protejarea celulelor. Consumul regulat de ceai verde poate îmbunătăți sănătatea pielii și sănătatea generală.

3. Gestionarea porțiilor​

„Hara hachi bu”, sau a mânca până te simți sătul în proporție de 80%, este un obicei în rândul japonezilor. Acest comportament scade riscul de obezitate și ajută la prevenirea supraalimentării. În plus, cantitățile mai mici ușurează povara asupra sistemului digestiv.

4. ​​Exerciții frecvente​

Japonezii fac din activitatea fizică o parte din viața lor de zi cu zi. Obișnuiesc să meargă pe jos, cu bicicleta, să practice tai chi și artele marțiale. Exercițiile frecvente păstrează masa musculară, întăresc inima și mențin sănătatea mintală.

5. Regim de îngrijire a pielii​

Protecția solară, hidratarea și curățarea fac parte din regimul japonez complet de îngrijire a pielii în mai multe etape. Algele marine, ceaiul verde și tărâțele de orez sunt exemple de substanțe naturale care ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase.

6. Hidratare

Menținerea unei hidratări adecvate este un obicei anti-îmbătrânire ușor de făcut, dar puternic. Pe lângă faptul că includ alimente hidratante, precum fructele și legumele în dieta lor, japonezii beau frecvent apă pe tot parcursul zilei. Aportul suficient de apă menține pielea hidratată și ajută la eliminarea toxinelor.

7. ​​Activități de reducere a stresului​

Abordarea japoneză a managementului stresului încorporează tehnici precum mindfulness, meditație și petrecerea timpului în natură. Stresul este o cauză cheie a îmbătrânirii. Angajarea în practici, precum scăldat în pădure sau shinrin-yoku poate reduce stresul și poate îmbunătăți sănătatea generală.

8. ​​Legături sociale​

Cultura japoneză acordă o mare valoare implicării în comunitate și relațiilor sociale puternice. Longevitatea și sănătatea mintală sunt corelate cu interacțiunile sociale regulate și cu un sentiment de apartenență. Persoanelor care folosesc acest sistem de sprijin le este mai ușor să-și gestioneze stresul și să păstreze o atitudine pozitivă față de viață, notează indiatimes.com.

×
Subiecte în articol: japonezi anti imbatranire