x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 9 alimente care ne menţin tinereţea

9 alimente care ne menţin tinereţea

de IncomeMagazine    |    18 Feb 2013   •   08:30
9 alimente care ne menţin tinereţea
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images/Pixland

Kiwi, coacăzele negre, varza, somonul, ceaiul verde şi seminţele de in sunt numai câteva alimente bogate în nutrienţi care luptă cu îmbătrânirea prematură. Ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, stopează formarea ridurilor şi dau strălucire tenului

1. Legume cu frunze verzi

Prin aportul de vitamine, antioxidanţi şi minerale, legumele cu frunze verzi îţi menţin pielea frumoasă, dar sunt foarte bune şi pentru sănătatea sistemului digestiv. Aşadar, consumă cât mai multă varză, spanac, broccoli, ridichi, lobodă, gulii, dar şi plante aromate, precum, pătrunjel, busuioc, oregano, mentă, rozmarin, dafin, cimbru şi hazmaţuchi. Consumă-le în stare crudă sau cu puţin ulei de măsline ori de rapiţă pentru a asigura asimilarea antioxidanţilor.

2. Peşte gras

Somonul, macroul, heringul, sardina, hamsiile, anghila conţin o cantitate mare de Omega-3, care are acţiune antiinflamatoare şi de protejare a pielii. Mănâncă 150 de grame de peşte de 2-3 ori pe săptămână, marinat, la cuptor sau la aburi. Îl poţi consuma proaspăt, afumat sau conservat în ulei de rapiţă sau de măsline.

3. Uleiul de rapiţă şi uleiul de nuci

Bogate în Omega-3, uleiurile întreţin şi reînnoiesc celulele epidermei. Acidul gras protejează pielea de razele nocive ale soarelui, o face mai rezistentă, îi menţine elasticitatea şi încetineşte apariţia ridurilor. Un conţinut mai mare de Omega 3 se găseşte în uleiul de rapiţă şi nuci. Aşadar, două sau trei linguri/zi de ulei de rapiţă, adăugate în salate, îmbunătăţesc aspectul pielii.

Citeste AICI si despre alte alimente care ne menţin tinereţea


Citeste si
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Alimente ideale pentru dieta
Gustari sanatoase cu doar 10 de calorii
Alimente care păcălesc foamea
Superalimente pentru o dieta sănătoasă


×
Subiecte în articol: alimente