x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătății. Are un puternic efect detoxifiant

Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătății. Are un puternic efect detoxifiant

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   23:40
Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătății. Are un puternic efect detoxifiant

Ceaiul de păpădie are multiple beneficii pentru organism, având un puternic efect detoxifiant.

Ceaiul de păpădie, beneficii sigure pentru organism. Elimină rapid toxinele și ajută la slăbit

 

Păpădia este o plantă cu flori galbene și frunze lungi, crestate, pe care o vedem peste tot în perioadele calde ale anului. Aceasa este bogată în vitaminele A,E,K,C, minerale, fibre, proteine, glucide.  

Beneficii pentru organism

1. Elimină toxinele. Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea deșeurilor din organism, ajutând ficatul și rinichii să funcționeze la cote maxime. Alături de sport și de o alimentație sănătoasă, ceaiul de păpădie poate favoriza pierderea în greutate, notează doc.ro.

2.Beneficii asupra pielii. Ceaiul de păpădie acționează ca un antiseptic și antiinflamator, ajutând la ameliorarea unor probleme de la nivelul pielii, precum acneea ușoară, puncte negre, iritații sau eczeme.

3.Combate constipația și indigestia. O cană de ceai de păpădie poate fi de folos în constipație, indigestie sau toxiinfecție alimentară. Sub formă de ceai, păpădia reglează tranzitul intestinal și reface echilibrul la nivelul sistemului digestiv.

4.Scade colesterolul. Ceaiul de păpădie are capacitatea de a reduce colesterolul rău din sânge, fapt demonstrat în timpul studiilor.

Alte beneficii: îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează varicele și hemoroizii, reduce glicemia.

Însă este important de menționat faptul că ceaiul de păpădie trebuie consumat în cantități moderate.

Riscuri pentru sănătate

Ceaiul de păpădie poate interacționa cu anumite medicamente, precum diureticele,  antibioticele, anticoagulantele sau medicamentele pentru diabet.

Nu este recomandat în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice la plante din familia Asteraceae (cicoare, coada-șoricelului etc.), persoanelor cu istoric de calculi biliari sau alte afecțiuni ale vezicii biliare, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: ceai păpădie sanatate detoxifiant