x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ceaiul care te calmează: Top 5 cele mai bune ceaiuri pentru anxietate și stres

Ceaiul care te calmează: Top 5 cele mai bune ceaiuri pentru anxietate și stres

07 Noi 2022   •   11:20
Ceaiul care te calmează: Top 5 cele mai bune ceaiuri pentru anxietate și stres
Sursa foto: Hepta

Ceaiul poate fi o modalitate excelentă de a introduce un mic moment de liniște în rutina ta zilnică. De la ceaiul de mușețel clasic la matcha, ceaiurile sunt perfecte pentru a calma nervii.

Ceaiurile pentru anxietate includ ceaiuri de mentă, ceaiuri de mușețel, ceaiuri de lavandă, ceaiuri de trandafiri și matcha.

Top 5 ceaiuri pentru ameliorarea stresului:

1. Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă are un efect relaxant, ajutând la calmarea corpului și a minții.

2. Ceaiul de mușetel

Mușețelul este binecunoscut pentru proprietățile sale relaxante, iar o ceașcă de ceai liniștitoare și aromată este perfectă pentru orice moment al zilei.

3. Ceaiul de lavandă

Lavanda este o altă plantă care s-a dovedit că ameliorează stresul și relaxează, devenind un plus în alegerea noastră pentru momentele de liniște.

4. Ceaiul de trandafiri

Folosite de secole în orice, de la apă de trandafiri la uleiuri esențiale, petalele de trandafiri s-au dovedit a avea un efect relaxant puternic.

5. Matcha

Majoritatea ceaiurilor făcute din planta Camellia sinensis conțin o cantitate de l-teanină, un aminoacid unic care promovează relaxarea și ameliorarea stresului.

×