x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Crezi că ai o căsnicie fericită? 10 paşi pentru a verifica nivelul de fericire al relaţiei tale

Crezi că ai o căsnicie fericită? 10 paşi pentru a verifica nivelul de fericire al relaţiei tale

24 Iul 2012   •   10:22
Crezi că ai o căsnicie fericită? 10 paşi pentru a verifica nivelul de fericire al relaţiei tale

De multe ori ne descriem casniciile ca pe o gradina. Se foloseste aceasta analogie pentru ca stim ca daca nu ne ingrijim gradina, ea se va ofili, deteriora si va muri, indiferent cat era de frumoasa cu un sezon in urma. Ea se va umple de balarii si cu siguranta nu va evolua in ceea ce ne doream la inceput.

Cu siguranta stim ce cautam cand vine vorba de o gradina bine ingrijita, insa stim ce cautam cand este vorba de o casnicie fericita? Stim care sunt semnele unui cuplu fericit si satisfacut? Stim ce actiuni sau fapte sunt specifice pentru un cuplu fericit?

Verifica si tu cum stai cu nivelul de fericire al casniciei tale, parcurgand pasii urmatori. Daca ai mai mult de jumatate din pasi realizati, inseamna ca stai foarte bine si te poti focusa sa atingi toate cele 10 puncte.

Asadar, ce fac cuplurile casatorite fericite?

Se duc la culcare impreuna – da da, exact asa cum citesti, se duc la culcare impreuna. Indiferent daca vor sa faca dragoste, sa se giugiuleasca, sa vorbeasca sau doar sa isi simta reciproc caldura in timp ce adorm, ei merg impreuna la culcare in dormitor, iar unul din cei doi parteneri se poate ridica dupa ce celalalt a adormit ca sa isi continue alte activitati (citit, computer, televizor, o lucrare de terminat). Este un detaliu foarte important sa isi dea unul celuilalt confortul si siguranta de a fi impreuna la momentul culcarii.

Dezvolta interese si planuri comune – Indiferent daca aveau aceste obiective si planuri comune dinainte de a se casatori sau le-au descoperit ulterior, cuplurile fericite prefera sa petreaca timp impreuna suficient de mult incat dezvolta proiecte impreuna si gasesc impreuna lucruri placute sau constructive de facut.

Se tin de mana – Indiferent daca sunt la o plimbare in parc, sau intr-un magazin, ei merg aproape unul de altul si se tin de mana pentru ca este important pentru ei sa fie impreuna, sa se simta fiecare jumatatea celuilalt oricare ar fi activitatea facuta.

Pun accent pe aspectele pozitive – Nimeni nu este perfect, iar cuplurile fericite au maturitatea de a sti asta si de a se concentra mult mai mult pe calitatile celuilalt decat pe defectele lui – nu conteaza acele lucruri putine pe care le face gresit partenerul, ci toate lucrurile bune pe care le face bine.

Iertarea si increderea sunt regula de baza - Daca o disputa nu poate fi rezolvata pe cale rationala, un cuplu fericit alege increderea si iertarea in locul altor alternative de a se impaca.

Pupaturi si imbratisari – cand oamenii dintr-un cuplu fericit se intalnesc dupa ce nu s-au vazut o ora sau o zi, asta este ceea ce ei fac: se imbratiseaza si se pupa.

Te iubesc – nu este o expresie superficiala rostita cand si cand sau deloc. Pentru un cuplu fericit e vital ca aceste vorbe sa fie spuse si auzite cat de des se poate, uneori chiar zilnic, in asociere cu acele mici motive de bucurie care dau culoare si sens vietii de familie fericita.

Textul integral pe sfatulparintilor.ro
×