x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce ne lăsăm atât de ușor influențați

De ce ne lăsăm atât de ușor influențați

de Paul Bardasu    |    01 Noi 2022   •   07:25
De ce ne lăsăm atât de ușor influențați

V-ați întrebat vreodată de ce gândim și acționăm într-un anumit fel sau altul? Ne naștem cu un anumit temperament, o structură genetică, o rețea neurologică, iar factorii externi, cum ar fi cultura și statutul socio-economic, au, de asemenea, o influență extraordinară asupra noastră.

Totuși, cel mai important factor care ne modelează sunt oamenii cu care am interacționat și interacționăm de-a lungul vieții, spune psihologul Laura Maria Cojocaru. „Reflectând în urmă asupra celor care au influențat persoana care am devenit, putem lua o decizie mai conștientă cu privire la influențele pe care dorim să le lăsăm să ne modeleze personalitatea și luarea deciziilor în  viață, de acum înainte”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

De acord cu ceilalți, pentru a nu deranja

Specialistul afirmă că dacă o persoană este ușor de influențat de ceilalți și este de acord cu obiceiurile grupului doar pentru a păstra pacea sau doar pentru a face parte dintr-un grup nu este cu adevărat sinceră cu ea, deoarece nu permite personalității, gândurilor și sentimentelor sale să iasă la iveală. „De multe ori este mai dificil să fii privit ca persoana deschisă sau cea care are un punct de vedere diferit. Dacă vrei să devii stăpânul propriei persoane, acesta este un pas pe care va fi nevoie să-l faci la un moment dat în viața ta. Atunci când discuți un subiect despre care ai opinii puternice, nu este nimic greșit în a-ți exprima gândurile și sentimentele pe această temă, chiar dacă alții nu sunt de acord cu părerile tale. Este sănătos să ai încredere să-ți arăți sentimentele”, spune psihologul.

×
Subiecte în articol: structura genetica neurologie psiholog