x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Emoțiile negative ne afectează starea de sănătate

Emoțiile negative ne afectează starea de sănătate

16 Ian 2019   •   12:29
Emoțiile negative ne afectează starea de sănătate

Este important să-ți asculți corpul, pentru a avea un stil de viață cu adevărat sănătos. Să ții cont de modul în care te simți în fiecare moment ar trebui să fie o prioritate, scrie Elite Daily.

Lăsând la o parte zilele în care ai o stare de spirit proastă imediat cum cobori din pat, poți să spui, fără să eziți, cum te simți în fiecare moment al zilei și de ce te simți așa? Aceasta nu mai este o întrebare strict legată de starea emoțională, pentru că, potrivit unui nou studiu, modul în care te simți îți afectează corpul în multe moduri.

Cercetătorii de la Penn State au descoperit o legătură între emoțiile negative și starea precară de sănătate. Pentru realizarea studiului, cercetătorii au cerut ca 220 de adulți să noteze cum se simt emoțional și fizic în fiecare zi, timp de două săptămâni. Pe lângă asta, participanții au fost nevoiți să ofere mostre de sânge. După analizarea stării psihice și fizice a fiecărei persoane, cercetătorii au descoperit că emoțiile negative slăbesc sistemul imunitar.

Având în vedere că acesta a fost primul studiu de acest fel, care a făcut legătura între starea de spirit a unei persoane și activitatea sistemului imunitar, nu pot fi trase concluzii exacte, urmând să se facă mai multe studii în această direcție.

„Stările de spirt negative, în special când acestea sunt severe și persistente, sunt asociate cu un număr mai mare de hormoni responsabili de stres, precum adrenalina și cortizolul”, a spus dr. Clare Morrison de la MedExpress. Această reacția reprezintă un răspuns natural al corpului. Potrivit dr. Morrison, prezența acestor hormoni îți poate afecta corpul, dacă este o stare persistentă.

×
Subiecte în articol: emotii negative stare de spirit sanatate