Specialistii ne dau cateva sfaturi despre cum sa ne pregatim organismul mancand – si ce anume – pentru a rezista cat mai bine si a fi in forma in lunile care urmeaza.
Astfel, din alimentatia noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca oul de gaina. Are numai beneficii, nu contine glucide, ci numai proteine, fier si antioxidanti importanti. Nu trebuie abuzat insa de acest aliment. Unul sau doua oua pe zi sunt suficiente, dar fierte. Ficatul de vita este starea de bine a fiecarei celule din corpul nostru, careia ii da o multime de vitamine – A, B2, B5, B8 –, zinc si seleniu. In plus, ficatul de vita are avantajul ca este sarac in calorii, continand numai 162 kcal/100 g. Morunul este un peste din categoria celor mai slabi, dar a carui carne este foarte bogata in proteine (aproape la fel ca cea de vita) si contine putine calorii.
Kiwi este un fruct plin de vitamine si este recomandat ca suport nutritional pentru persoanele care fac eforturi scurte si intense. Pe langa kiwi, caisele uscate mentin tonusul si vitalitatea, fiind bogate in glucide si beta-caroten. Caisele uscate ii asigura organismului si rezerva de potasiu.
Produsele lactate de toate felurile sunt bogate in calciu si sunt esentiale, in orice anotimp si la orice varsta pentru schelet. Ceaiul verde reduce riscul de colesterol, este un antioxidant puternic si intareste sitemul imunitar.