x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fii în plină formă, în plină toamnă

Fii în plină formă, în plină toamnă

de Sînziana Stancu    |    10 Oct 2011   •   21:00
Fii în plină formă, în plină toamnă

Specialistii ne dau cateva sfaturi des­pre cum sa ne pregatim organismul man­cand – si ce anume – pentru a re­zista cat mai bine si a fi in forma in lu­nile care urmeaza.

Astfel, din alimentatia noastra zilnica nu trebuie sa lip­seasca oul de gaina. Are numai be­ne­ficii, nu contine glucide, ci numai pro­teine, fier si antioxidanti importanti. Nu trebuie abuzat insa de acest ali­ment. Unul sau doua oua pe zi sunt suficiente, dar fierte. Ficatul de vita este starea de bine a fiecarei celule din corpul nostru, careia ii da o mul­ti­me de vitamine – A, B2, B5, B8 –, zinc si seleniu. In plus, ficatul de vita are avantajul ca este sarac in calorii, con­tinand numai 162 kcal/100 g. Mo­runul este un peste din categoria celor mai slabi, dar a carui carne este foarte bogata in proteine (aproape la fel ca cea de vita) si contine putine calorii.

Kiwi este un fruct plin de vitamine si este recomandat ca suport nutritional pentru persoanele care fac eforturi scurte si intense. Pe langa kiwi, caisele uscate mentin tonusul si vitalitatea, fiind bogate in glucide si beta-caroten. Caisele uscate ii asigura organismului si rezerva de potasiu.

Produsele lactate de toate felurile sunt bogate in calciu si sunt esentiale, in orice anotimp si la orice varsta pentru schelet. Ceaiul verde reduce riscul de colesterol, este un antioxidant puternic si intareste sitemul imunitar.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă diete