x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Iun 2008   •   00:00

21 iunie 2008



TEST. Sucul de afine sau probioticele curăţă stomacul copiilor de H. pylori, o bacterie care poate provoca ulcer sau cancer, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Nutriţie şi Tehnologii Alimentare de la Universitatea Chile din Santiago. Microbul este singurul care poate supravieţui în acidul gastric şi este cunoscut pentru capacitatea lui de a provoca ulcerul peptic sau gastrită. Cei mai sensibili la aceste bacterii sînt copiii, care au un sistem imunitar scăzut. Studiile anterioare efectuate pe aceste fructe au arătat că de asemenea au efecte benefice asupra femeilor, însă bărbaţii nu au nici un beneficiu important de pe urma consumului acestora.

NOCIV. O dietă bogată în colesterol şi grăsimi saturate poate duce la pierderea memoriei, susţin cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud. Acest regim poate duce şi la obezitate, care este în plină dezvoltare în Statele Unite ale Americii, unde are cea mai mare rată de persoane supraponderale din lume. Cei mai afectaţi sînt copiii şi adolescenţii, care obişnuiesc să consume foarte des produse de tipul fast-food. Din această cauză, cei de peste Ocean înregistrează unele dintre cele mai mari rate de deces la nivel mondial.

MĂSURI. Capacitatea crescută a echipamentelor de curăţare şi uscare a ustensilelor cu care se prepară alimentele permite o îmbunătăţire considerabilă a serviciilor de tranzit pentru ambalaje returnabile (RTP), susţin reprezentanţii companiilor din Marea Britanie. Mai concret, ambalajele din plastic sînt de o calitate superioară de cînd aparatele sînt într-o stare mult mai bună. Aceste produse au înregistrat o cerere semnificativ de mare în Regat, fapt care i-a determinat pe producători să ia măsuri pentru a creşte capacitatea de producţie şi calitatea lor.

CERCETARE. Ouăle şi produsele din ouă vor fi supuse la o serie de studii ample pentru a se încerca evitarea alergiilor provocate de acestea. Cercetătorii de la Universitatea din Guelph, Canada, vor lucra la o serie de teste pentru a vedea dacă alergiile provin din procesele tehnologice la care sînt supuse ouăle în timpul prelucrării sau dacă ele în sine sînt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Rezultatele vor fi făcute publice în curînd.

×
Subiecte în articol: bun de consum